Als de vier Indiase straathonden er niet waren geweest, had  het achtergelaten pasgeboren meisje niet overleefd. Ze konden niet heel veel doen, maar ze joegen de kraaien weg en bleven om de zeven dagen oude baby heen zitten tot er iemand kwam en de baby redde. Lokale bewoners zijn ontzettend blij en de vier honden hebben bewezen dat het gezegde ‘een hond is de beste vriend van een mens’ klopt als een bus.

achtergelaten pasgeboren meisje
Nergens zijn er zo veel zwerfhonden als in India en hun levensverwachting is zeer laag | Foto: Wikimedia Commons

Op een zaterdagochtend liep leraar Ulhas Chowdhury langs een struikgewas vlakbij zijn huis. Die route neemt hij altijd, want het is is een binnendoorweg naar de school waar hij werkt. Hij was verrast toen hij opeens een baby hoorde huilen. Hij neemt een kijkje in de bosjes en ziet vier honden om iets heen bewegen. Ulhas komt dichterbij en ziet de honden een pasgeboren meisje, gewikkeld in een lichtroze doek, bewaken. Als de honden de leraar zien, beginnen ze te kwispelen met hun staart, blaffen een keer en gaan nog dichter bij de baby zitten. Chowdhury slaat meteen alarm.

Lokale bewoners haastten zich naar de bewuste plek en Ulhas’ buurman, Parveen Sen, pakt de baby op en geeft haar meteen wat melk. “Ze stopte daarna meteen met huilen”, verklaart Ulhas. Het meisje wordt eerst naar het huis van Ulhas gebracht en de honden volgen haar trouw. Daarna wordt de ‘Child Helpline’ ingelicht en gaat de baby naar het Deben Mahato Sadar ziekenhuis. Artsen ontfermen zich over haar en bevestigen dat het meisje zeven dagen oud is en 2,8 kilo weegt. De baby is opgenomen op de speciale zorg afdeling voor pasgeborenen. “Ze heeft wat tekenen van geelzucht, maar verder gaat het goed met haar”, licht dokter Shibshankar Mahato toe.

Ulhas mocht het meisje een naam geven en heeft voor ‘Sanja’ gekozen, dit omdat ze gered is op een zaterdag (Shanivaar in het Hindi). Als de baby het ziekenhuis mag verlaten, zal ze in een adoptiecentrum gaan verblijven totdat er ouders voor haar gevonden zijn.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen