Toeristenparadijs Mauritius doodt op grote schaal straathonden met een dodelijke cocktail van gif waaraan schoonmaakmiddel is toegevoegd om geld te besparen. Dit blijkt uit undercoverbeelden die door twee dierenwelzijnsorganisaties zijn gepubliceerd, waaronder PETA.

Mauritius
Straathonden op Mauritius wacht een gruwelijke dood | Foto: screenshot video PETA

De beelden laten zien hoe door de overheid betaalde hondenvangers de dieren op brute wijze om het leven brengen met een dodelijke injectie. Dagelijks om 12 uur zijn in de omgeving van deze dodingsstations de geluiden te horen van erbarmelijk jankende honden, die op een vreselijke manier sterven. Dit gaat gepaard met veel pijn en hun dood duurt lang. Voor iedere gevangen hond krijgt de vanger een bonus.

Na de ‘dodelijke’ injecties overlijden lang niet alle honden. Er is gezien dat halfdode dieren met stuiptrekkingen op een vrachtwagen gesmeten worden, om daarna samen met de dode soortgenoten begraven te worden. Deze massagraven bevinden zich in de nabije omgeving van menselijke begraafplaatsen, ver verwijderd van de ogen van toeristen.

Boycot
Naar schatting leven er 60.000 tot 80.000 zwerfhonden op Mauritius. Vier jaar geleden kwam ook al naar buiten dat de honden op een vreselijke manier opgejaagd, gevangen en afgemaakt werden. Maar toen de Britse krant Daily Mail dreigde met een oproep tot een toeristische boycot verdween deze wrede aanpak om het zwerfhondenprobleem op te lossen een tijdje in de koelkast. Er werd overgegaan op het steriliseren en castreren van de zwerfhonden, om zo te proberen de populaties in te dammen. Maar deze ‘flirt’ met een diervriendelijke aanpak iwas van korte duur. Ook in 2015 verschenen er berichten over het hondenleed op Mauritius.

Onverschilligheid
International Animal Rescue (IAR) reageert op de recente beelden bij monde van de Britse Alan Knight:

“Je krijgt het er koud van als je de onverschilligheid ziet van de moordenaars ten opzichte van hun slachtoffers. Mauritius zet zichzelf op de kaart als het paradijs voor toeristen, maar in plaats daarvan is het de hel op aarde voor honden. De beelden tonen aan dat er sinds 2012 niets is veranderd, toen voor het eerst bekend werd dat honden op deze manier worden afgemaakt. Dit zal van grote invloed zijn op de toeristenindustrie en dat is volledig de schuld van de overheid zelf.”

Directeur Elisa Allen van PETA roept de overheid van Mauritius op om direct te stoppen met deze gruwelijke praktijken:

“Straathonden hebben het al moeilijk genoeg zonder opgejaagd te worden en op een vreselijk pijnlijke manier om het leven gebracht te worden. De enige humane methode om iets tegen het zwerfhondenprobleem te doen is door te voorkomen dat er meer puppy’s geboren worden, door de volwassen dieren te steriliseren of castreren. Wij roepen de overheid van Mauritius dan ook op om die werkwijze weer op te pakken.”

Er komen inmiddels ook berichten binnen van eilandbewoners die claimen dat hun hond gewoon uit de voortuin is weggehaald en alleen teruggegeven wordt na het betalen van een smak geld. De meeste mensen hebben daar het geld niet voor en zien hun huisdier nooit meer terug.

Petitie
Naar aanleiding van de recente beelden is er een petitie opgezet om een einde te maken aan de moord op straathonden in Mauritius. Dit is niet de enige, want wie op Google zoekt komt er diverse tegen met allemaal hetzelfde doel: red de straathonden van Mauritius van een vreselijke en wrede dood!

De recente (zeer schokkende) videobeelden zijn hieronder te bekijken:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel