Het congres van de Mexicaanse staat van Veracruz heeft unaniem besloten om diverse stierenfeesten te verbieden: vaquilladas (feesten met jonge koeien), pamplonadas en het controversiële feest Embalse de Toros de Tlacotalpan. De Mexicaanse organisatie Movimiento Consciencia diende een initiatief in om dit verbod voor elkaar te krijgen.

stierenfeest
Stierenfeesten verboden in Veracruz, Mexico | Foto: Animanaturalis

Embalse de Tlacotalpan
Het stierenfeest Embalse de Tlacotalpan is zeer controversieel. In deze gemeente werden elk jaar op 1 februari zes stieren mishandeld door de dorpelingen: ze werden dronken gevoerd en gedwongen om door een rivier te zwemmen, vastgebonden aan bootjes. Eenmaal aan de kant werden ze opgejaagd, geslagen en gestoken. De Nederlandse organisatie CAS International strijdt al 10 jaar tegen dit feest, door het verspreiden van diverse protestacties op hun site en via de sociale media om door het uitoefenen van internationale sociale druk een einde te bereiken voor dit wrede evenement. Al jaren beloven de lokale autoriteiten dat ze erop zullen toezien dat de stieren niet mishandeld zullen worden. Maar keer op keer blijkt dat de stieren wel degelijk zijn mishandeld. Heel goed nieuws dat dit wreed feest nu eindelijk verboden is!

Andere successen
Movimiento Consciencia bereikte eerder dit jaar, met steun van onder meer CAS International, dat de gemeente Tzintzuntzan het stierenvechten verbood. In december werd de toegang van kinderen tot stierengevechten in de hele staat Veracruz verboden, ook met steun van CAS.

Persbericht CAS International


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.