Vrienden en familie van Margarita Suarez werden diep geraakt door het emotionele tafereel dat zich voltrok tijdens de avondwake van de volprezen dierenvriendin. Margarita Suarez zorgde met veel liefde voor een groep van zo’n 20 zwerfhonden en -katten tot aan haar dood in de Mexicaanse stad Cuernavaca. Niemand kon voorspellen dat deze dieren hun redster in nood echt de laatste eer wilden bewijzen.

Avondwake - laatste eer
De honden zochten een plekje in de buurt van de kist | Foto via Facebook

Toen de kist werd binnengedragen op de plek waar de avondwake zou plaats hebben en waar familie en vrienden zich verzameld hadden, kwam uit het niets de groep zwerfhonden, waar Suarez zo liefdevol voor heeft gezorgd het rouwcentrum binnen en zochten een plekje in de buurt van de kist. Patricia Urrutia, Margarita’s dochter verklaarde tegen dierensite The Dodo:

“Het zijn engelen. Het is mooi wat mijn moeder heeft veroorzaakt.”

Op Facebook omschreef ze het bezoek van de zwerfhonden als iets wonderbaars wat plaats had op, voor haar, de verdrietigste dag ooit.

Verzacht
Aan het einde van de ceremonie werd het verdriet even verzacht door de honden die opsprongen in wat leek een viering van Suarez’s herinning. Urrutia:

“Middenin de pijn, sprongen zij op in vreugde. Het was prachtig.”

Es muy doloroso comunicarles q mi madre falleció, gracias a todos los que oraron por la salud de ella..Les compartiré…

Posted by Patricia Urrutia on zondag 15 maart 2015

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.