Dade City’s Wild Things, een privédierentuin in de Amerikaanse staat Florida, is schuldig bevonden aan dierenmishandeling. De US Department of Agriculture (USDA) bepaalde dat de dierentuin een boete van 21.000 dollar moet betalen voor het blootstellen van de tijgers aan ‘ruwe handelingen’.

tijgers
Gesol met een jong tijgertje | Foto: screenshot video PETA

Animals Today meldde in november vorig jaar dat de Dade City’s Wild Things bezoekers in een zwembad met onder andere tijgerswelpjes liet zwemmen. De USDA bepaalde verder dat de dierentuin de wet viermaal had overtreden door mensen in gevaar te brengen, tussen september 2011 en oktober 2012.

De dierentuin moedigt bezoekers aan de dieren van dichtbij mee te maken, door ze aan te bieden dieren vasthouden, met ze op de foto te gaan en met ze zwemmen.

Dubieus
Dierenwelzijn staat überhaupt niet zo hoog op de prioriteitenlijst bij deze dubieuze dierentuin. Uit undercoverbeelden blijkt dat medewerkers van Dade City’s Wild Things de dieren stelselmatig slaan en schoppen. Ook is te zien hoe een tijgerwelp na geslagen te worden in het zwembad wordt geduwd. Een andere jonge tijger, met een duidelijke neurologische aandoening, wordt ook gedwongen om te zwemmen. Terwijl het dier angstvallig weg probeert te komen en zijn hoofd boven water te houden, wordt hij ruw aan zijn staart vastgehouden en teruggetrokken, waarbij het diertje onder water raakt:

Wetsovertreding
People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) lanceerde al eerder een petitie om de dierentuin op te riepen de dieronvriendelijke praktijken, zoals het zwemmen met tijgers, te staken. Ook klaagde de dierenrechtenorganisatie een de dierentuin aan wegens het overtreden van de ‘Endangered species act’, de Wet bedreigde diersoorten. Deze zaak loopt nog.

Dade City’s Wild Things promoot op haar website nog steeds zowel het zwemmen met tijgers, als het zwemmen met alligators.

Bron: tampabay.com ©Animals Today Monique van Dijk Armor