Aanstaande vrijdag en zaterdag doet Trump jr. Montana aan om republikein Greg Gianforte te helpen met zijn politieke campagne. Maar dat is niet het enige dat Trump jr. in Montana gaat doen. Hij heeft ook een jachttrip op prairiehondjes op zijn agenda staan.

jonge trumps
Donald Trump Jr. is dol op doden van dieren | Foto: screenshot video

Gianforte:

“Als goede Montanans willen we graag onze goede gastvrijheid tonen. Wat is er dan leuker dan een middagje schieten op de kleine knaagdieren.”

Het jagen op prairiehondjes is volgens landeigenaren een middel om de populatie onder controle te houden. De hondjes worden gezien als agrarische plaag vanwege de schade die zij aan gewassen kunnen toebrengen. Op de prairiehondjes mag onbeperkt gejaagd worden. Voor jagers is het jagen op de hondjes een manier om hun jachtskills bij te houden in de tijden van het jaar dat er niet mag worden gejaagd op wilde dieren zoals elanden en herten.

Door het Department of Fish, Wildlife and Parks van Montana worden de prairiehondjes al aangemerkt als dieren waar men zich zorgen om maakt, omdat de populatie sterk is gedaald. Op dit moment is de populatie echter nog niet dusdanig klein dat er voorzorgsmaatregelen worden genomen, zoals dat bij andere dieren wel het geval is.

De Humane Society of the United States heeft de jachtplannen van Trump jr. veroordeeld. Prairiehondjes leveren een belangrijke bijdrage voor hun omgeving. Meer dan honderd andere dierensoorten zijn afhankelijk van de prairiehond. Sommige dieren eten de hondjes, andere dieren maken gebruik van de holen die zij hebben gegraven.

Lindsey Sterling Krank, werkzaam voor de Prairie Dog Coalition, laat weten dat de prairiehonden op dit moment allemaal jongen hebben. Met het doodschieten van hun moeders hebben de jagers de daaropvolgende hongerdood van hun jongen op hun geweten. Sterling Krank:

“Ik zou het leuk vinden om Donald Trump jr. mee te nemen om met een verrekijker op pad te gaan en de prairiehondjes met onze camera vast te leggen. Het doodschieten van een prairiehondenkolonie is geen goede boodschap in het kader van natuurbehoud.”

Gianforte die zich in zijn campagne focust op wapenrechten ziet de zorgen van de Prairie Dog Coalition niet:

“Zij hebben duidelijk nog nooit een prairiehondje geschoten. Ze weten niet hoe leuk het is.”

Bron: Yahoo News ©AnimalsToday Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.