Zoon Rick van boer Olke, bekend van televisieprogramma ‘Boer zoekt vrouw’, schiet met veel liefde dieren dood. Of het nu gaat om vogels, herten, zwijnen of een coyote; hij vindt het allemaal prachtig om te doen, zo blijkt uit zijn Facebookpagina. In een van zijn berichten poseert hij zelfs met een dier dat verdacht veel lijkt op een dode hond.

boer Olke
Rick met twee prachtige maar dode herten | Foto: Facebook

Boer Olke en zijn kinderen wonen in Texas (VS). De openbaar geplaatste posts op Facebook waarin zoon Rick pronkt met zijn jachtbuit beginnen in 2009. Trots staat hij op de foto met een dode duif en een kanjer van een luchtbuks. In de commentaren zegt hij dat het ‘geweldig is om vogels te vermoorden’:

“It’s awesome to kill birds.”

De afkeurende opmerkingen van enkele Facebookvrienden doen hem blijkbaar niets. Het doodschieten van vogels is voor Rick kennelijk de normaalste zaak van de wereld:

“Killed 4 more lol hahahahaha……..in my whole life i have killed tons of birds.”

Klik op de foto voor groter formaat:

boer Olke
‘It’s awsome to kill birds’ | Foto: schermfoto Facebook

In een ander bericht meldt hij liever op zwijnenjacht te gaan dan naar school. En Rick vindt het ook leuk om te poseren met dode vissen die hij gevangen heeft:

boer Olke
Foto: Facebook

Herten
Op een van de foto’s staat hij met de levenloze lichamen van twee prachtige herten (foto bovenaan dit artikel). Dat ritueel herhaalt zich later nog een keer. Van de onderstaande foto, waarop hij duidelijk alweer wat ouder is (2014), maakte hij tevens zijn huidige profielafbeelding op Facebook:

boer Olke
Foto: Facebook

En deze foto dateert uit 2011:

boer Olke
Foto: Facebook

Hond??
Het plezier waarmee Rick te kennen geeft dieren dood te maken is ronduit schokkend, en hij krijgt vrijwel geen tegengas van zijn vrienden op Facebook. Maar wanneer hij trots poseert met een jachtbuit die sprekend op een hond lijkt komen er wel wat vragen boven (klik op de foto voor groter formaat). Op de vraag of het een hond is zegt hij dat het een kruising is tussen een wilde hond een een coyote. Maar eigenlijk kan het hem niets schelen:

“O well it’s dead now lol.”

boer Olke
‘Sure this ain’t a dog buddy?!!’ | Foto: schermfoto Facebook

Gelovig
Gezien de leeftijd waarop Rick is begonnen met jagen kan het niet anders dan dat zijn vader, boer Olke, ermee instemt. En kennelijk heeft Olke er ook geen enkel probleem mee dat Rick het doden van dieren geweldig vindt, er veel plezier aan beleeft en geen enkel respect voor ze toont. Des te schokkender is dat Rick op zijn pagina meldt iedere zondag naar de kerk te gaan en een zeer gelovig mens is:

boer Olke
Foto: schermfoto Facebook

Zonde
Met zijn bericht geeft Rick aan dat hij in de bijbel en Jezus Christus gelooft. Helaas heeft hij een stuk minder respect voor de schepping. Het is voor ons dan ook zeer de vraag of plezier beleven aan het doden van dieren geen zonde is…

Omwille van de privacy van de Facebookvrienden van Rick zijn hun namen en profielfoto’s onherkenbaar gemaakt.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.