Een stierkalf in Freemantle, Australië, is ontsnapt en in het water gesprongen, toen hij vanuit een vrachtwagen op een schip moest worden geladen voor transport. Het dier was meer dan 24 uur zoek, voordat hij 7 kilometer verderop werd gezien in North Cogee.

ontsnapt
Het stierkalf sprong in het water en zwom voor zijn leven | Foto: screenshot video The Guardian

Tien runderen moesten op het schip worden geladen, maar door miscommunicatie werden veiligheidsrichtlijnen niet gevolgd en konden alle dieren ontsnappen, zo verklaart transportbedrijf Wellard, dat de dieren zou verschepen. Acht dieren werd vrij snel weer gevangen, een jonge koe bezeerde haar poten en werd ter plekke afgemaakt. De tiende, het stierkalf, sprong in het water en zwom voor zijn leven.

Terug naar land
Een lid van de Sea Rescue Fremantle, Josh Gammon-Carson, filmde het half terwijl hij in het water zwom. De man probeerde met zijn jetski dichterbij te komen om het dier terug naar land te leiden. Het stierkalf zwom naar de kust, waar dierenartsen en personeel van de Freemantle haven hem opwachtten, maar het dier rende weg in zuidelijke richting.

Omsingeld
Twee dagen lang hebben medewerkers van Wellard samen met de politie gezocht naar de ontsnapte stier. Uiteindelijk werd het ontsnapte dier op een spoorweg in de omgeving van North Cogee aangetroffen. Alle treinverkeer in de omgeving werd stilgelegd. De stier werd omsingeld en er werd geprobeerd het dier te verdoven. Na een aantal uur is het stierkalf door vijf mannen gevangen en in een veewagen geladen. Over zijn lot is verder niets bekend.

Bronnen: The Guardian, Watoday ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.