De Sea Turtle Recovery (zeeschildpaddenopvang) in de Essex County Turtle Back Zoo heeft deze week de eerste schildpad, sinds haar opening in december vorig jaar, uitgezet in de natuur. Schildpad Humphrey is 12 jaar oud en werd op eind vorig jaar binnengebracht bij de opvang omdat hij leed aan onderkoeling doordat hij niet op tijd naar warmere wateren heeft kunnen zwemmen. Verder kampte Humphrey ook met een longontsteking.

schildpad
Zeeschildpaddenopvang zet eerste schildpad terug in de natuur| Foto: Peter Liu Photography / Foter / CC BY-NC-ND

Voor de opening van de opvang was het nog zo geregeld in de staat New Jersey dat schildpadden of binnen 45 dagen terug in de natuur moesten worden uitgezet of binnen 45 dagen buiten de staat New Jersey moesten worden verplaatst. Met de komst van de Sea Turtle Recovery is daar een einde aan gekomen.

Vrijheid
Afgelopen dinsdag was voor Humphrey de perfecte dag om te worden uitgezet op het strand om weer de zee in te kunnen zwemmen. De kwaliteit van het zeewater was goed en ook de temperatuur daarvan was in orde. Humphrey is de eerste, maar zeker niet de laatste
zeeschildpad die vanuit de opvang wordt vrijgelaten terug in de natuur.

Hieronder een filmpje van Humphrey zijn vrijlating. Totdat hij 26 jaar is, is nog niet duidelijk of Humphrey een mannetje of toch eigenlijk een vrouwtje is.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron ©AnimalsToday.nl Lianne Raat