De gewonde zeehond die zaterdag in de binnenhaven van de Brouwersdam en bij De Kabbelaar in Scharendijke werd gezien, is gevangen door medewerkers van zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Een rubberen ring was diep ingesnoerd om de nek, met een flinke verwonding tot gevolg.

Grevelingen
© A Seal

Ondanks zijn verwonding leek het dier zich, volgens getuigen die het in de Grevelingen zagen zwemmen, vooralsnog normaal te gedragen. Wel was het uiteraard noodzakelijk de ring te verwijderen en het dier te verzorgen. Een eerste reddingspoging mislukte, maar vandaag is het medewerkers van A Seal Ard Quack en Cees van Hoven met hulp van bouwvakkers gelukkig wel gelukt de grijze zeehond in te sluiten en te vangen. Na de eerste verzorging is het dier naar de zeehondenopvang vervoerd waar het is behandeld door een dierenarts.

Grijze zeehonden zijn nieuwsgierige dieren, daarom is het volgens Jaap van der Hiele van A Seal niet verwonderlijk dat deze zich in de nesten heeft gewerkt.

“Het zijn in 99 procent van de gevallen grijze zeehonden die de stommiteit uithalen om ergens hun kop in te steken. Ik weet dat het de mens is die de zee vervuilt. Helaas, het is niet anders.”

Na te zijn bekomen van zijn belevenissen is de zeehond vanmiddag weer vrijgelaten.

Bronnen: AD.nl, A Seal, Rijnmond.nl ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde