Je herinnert je vast de schokkende beelden die we vorige week publiceerden, waarop de Amerikaanse renpaardentrainer Amber Cobb schreeuwde en vloekte tegen een 2-jarige volbloed-merrie en haar sloeg met een plastic hark, terwijl het paard vastgebonden was. Er werd door PETA opgeroepen om Cobb te verbannen van alle renbanen in de VS en daar heeft inmiddels een aardig aantal gehoor aan gegeven.

paard mishandeld door Amy Cobb
Uit angst voor de agressieve trainer kwam het paard hard ten val | Foto: screenshot video PETA/YouTube

In de misselijkmakende video was te zien hoe renpaardentrainer een jong paard op stal zwaar mishandelt. De trainer kwam er vanaf met twee maanden schorsing, een straf die volgens dierenrechtenorganisatie PETA niet in verhouding staat met de mishandeling. PETA eist dat ze verbannen wordt van alle renbanen.
.

PETA eist verbanning trainer na mishandeling paard

.
De boodschap van PETA en de publieke verontwaardiging hebben inmiddels hun vruchten afgeworpen. De stewards van Delaware hebben Cobb verbannen van alle renbanen in de staat, in afwachting van een nieuwe hoorzitting over het wangedrag van de agressieve vrouw. Ook de Stronach Group heeft haar permanent verbannen van al zijn circuits, waaronder Pimlico Race Course en Laurel Park in Maryland, Santa Anita Park en Golden Gate Fields in Californië. Ze is ook niet meer welkom op Gulfstream Park in Florida.

Bekijk hieronder waarom het verbannen van deze vrouw volledig terecht is:
.

Verban Cobb van alle renbanen en stallen

Iedereen die paarden mishandelt zou niet mogen racen, trainen of paarden bezitten. Onderneem alsjeblieft actie om alle racecommissies aan te moedigen Cobb permanent te verbannen van alle renbanen en stallen. Teken hier de petitie van PETA.

Bron:

  • Nieuwsbrief PETA
    .

©AnimalsToday.nl BVR