Misselijkmakend en barbaars is de enige omschrijving van de massamoord op 1428 dolfijnen, tijdens de ‘Grindadráp’, de jaarlijkse griendenjacht op de Faeröer-eilanden. Deze verachtelijke traditie is op 12 september gigantisch uit de hand gelopen, omdat men zogenaamd niet doorhad hoe groot de groep dolfijnen was die de baai is ingejaagd, om ze daarna op gruwelijke wijze af te maken.

Barbaren op de Faeröer-eilanden doden 1428 dolfijnen
Barbaren op de Faeröer-eilanden doden 1428 dolfijnen | Foto (12 september 2021): Sea Shepherd UK

Wereldwijd wordt schande gesproken en woede geuit over deze misdaad, waarbij de jagers kennelijk niet in staat waren om uit zichzelf te stoppen met het afslachten van de dieren, om later te jammeren dat men niet doorhad hoe groot de omvang van de groep dolfijnen was. Het is op wereldschaal naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘buit’ ooit tijdens een jacht op walvisachtigen. De Grindadráp is een jaarlijks terugkerende schandvlek op het blazoen van de Faeröer-eilanden, waar geen beschaafd mens een voet aan wal wil zetten.
.

Al 450 grienden en dolfijnen gedood tijdens grindadráp 2020

1428 dolfijnen

Zelfs de lokale bevolking is geschrokken van de gruwelijke slachtpartij, zo blijkt uit reacties op sociale media:

“Ik word er misselijk van als ik dit aanschouw.”

Een ander schrijft:

“Ik schaam mij een Faeröer te zijn.”

En dat is geheel terecht. De inwoners van de Faeröer-eilanden moeten zich doodschamen dat ze deze traditie laten voortbestaan. En met welk doel? Iemand reageert:

“Ik verwacht dat de meerderheid van de dolfijnen in de afvalbak of een gat in de grond terechtkomt.”
.
1428 dolfijnen vermoord op Faeröer-eilanden
Een kind kijkt naar de 1428 vermoorde dolfijnen | Foto: Sea Shepherd UK

In een paar dagen zijn op de Faeröer-eilanden meer dolfijnen afgeslacht dan tijdens een compleet jachtseizoen in Taiji, Japan. De wereldwijde directeur van Sea Shepherd, kapitein Alex Cornelissen, die vecht tegen de walvisvangst, zegt dat het:

“…gewoon verschrikkelijk was om getuige te zijn van een aanval van deze schaal door de Faeröer op de natuur.”

Foto: Sea Shepherd UK

In onderstaande video’s is te zien hoe vreselijk de slachting is geweest. De beelden zijn dermate schokkend dat ze ongeschikt zijn voor kinderen. Bovendien mogen ze nooit vergeten worden, omdat ze aantonen waar tradities toe kunnen leiden:
.

.

.
Bronnen:

Faeröer weer toneel van massamoord op grienden

©AnimalsToday.nl BVR