Voor de tweede maal in korte tijd is een wolf slachtoffer geworden van het verkeer. Op de N371 bij Hoogersmilde in Drenthe werd het dier aangereden. Onderzocht wordt om welke wolf het gaat. Mogelijk is het er een van een koppel, dat naar alle waarschijnlijkheid ook welpen heeft.

Dode wolf op N371 bij Hoogersmilde
Dode wolf op N371 bij Hoogersmilde | Foto: via BIJ12

De wolf is geborgen door de provincie Drenthe. Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van Universiteit Utrecht gaat sectie verrichten en veterinair onderzoek doen, terwijl Wageningen Environmental Research (WENR) dierecologisch onderzoek doet naar de leeftijd, maaginhoud en conditie van het dier. Het Interprovinciaal Wolvenplan schrijft voor hoe in dit soort situaties te handelen. Zo wordt er ook onderzocht of er DNA van een wolf in de wond te vinden is wanneer een schaap of ander landbouwdier is doodgebeten.
.

.
Welke wolf het is moet dus nog blijken, als dat al bekend is, want het kan ook een struinende jonge wolf geweest zijn op zoek naar een eigen territorium. Het nieuwsbulletin van de NOS op NPO Radio 1 meldt dat het mogelijk gaat om een wolf doe deel uitmaakt van een koppel met welpen. Hoe dan ook is er helaas weer een wolf minder, op het toch al kleine aantal van om en nabij de 20 wolven in Nederland.

Bronnen:

Wolf doodgereden op A2 bij Beesd

©AnimalsToday.nl BVR