Op de A2 bij Beesd in Gelderland is vanochtend een wolf aangereden door een vrachtwagen. Of het gaat om een bekende wolf is nog niet duidelijk. Het overleden dier is meegenomen voor onderzoek.

Wolf komt om het leven op de A2 bij Beesd
Wolf komt om het leven op de A2 bij Beesd | Foto: Politie

Helaas is de wolf op de snelweg bij Beesd de pas afgesneden door een vrachtwagenchauffeur, zie zelf ongedeerd bleef. De politie kreeg melding van een aangereden dier op een van de rijstroken en bij aankomst bleek het om de onfortuinlijke wolf te gaan.Een jachtopziener heeft de wolf meegenomen. Er zal DNA-onderzoek plaatsvinden of er sprake is van een nieuwe of al bekende wolf, of wellicht een nakomeling daarvan.

Voor zover bekend is dit de vijfde wolf die is doodgereden in Nederland. Twee wolven zijn met opzet omgebracht. In heel Nederland zouden inmiddels hooguit 20 wolven leven, schrijft De Telegraaf.
.

.
Snelwegen zijn niet alleen voor wolven moeilijk te nemen barrières, wat leidde tot de aanleg van ecoducten en wildtunnels. Helaas kan het ook gebeuren dat dieren op een (snel)weg belanden maar door afrastering niet terug kunnen richting het bos of  vrije veld. Wanneer ze dan over de rijbaan gaan lopen is een ongeluk snel gebeurd.

Bronnen:

#GNvdD: Nieuwe eekhoornbrug in Roermond

Diederik van Liere: De nieuwe natuur spiegelt ons

©AnimalsToday.nl BVR