In het Amsterdamse Westerpark is dinsdag een gestroopt damhert gevonden.  De politie nam contact op met Dierenambulance Amsterdam dat er een melding was over ‘een dier in het park’, wat een gevild hert bleek te zijn. Onduidelijk is of het door een dier of mens is gedaan. Wie weet meer van deze zaak?

Getuigen gezocht: Gevild damhert gevonden in Westerpark Amsterdam
Getuigen gezocht: Gevild damhert gevonden in Westerpark Amsterdam | Foto: publiek domein

De huid van het damhert bleek vrijwel geheel gestroopt te zijn. Over de oorzaak kan nog niets gezegd worden. Damherten komen niet voor in het Westerpark en het is ondenkbaar dat een dier als een hond het hert naar het park heeft gesleept, of dat het hert zelf vanuit de Waterleidingduinen naar het park is gelopen.

gestroopt damhert Westerpark Amsterdam

Getuigen gezocht

Het kadaver is door de dierenambulance overgedragen aan de dierenpolitie. Er kan echter (nog) geen onderzoek plaatsvinden, omdat er geen getuigenverklaringen zijn, noch beelden van bewakingscamera’s. Het dringende verzoek is dan ook dat iedereen die iets weet over deze bizarre zaak contact opneemt met de dierenpolitie via telefoonnummer 144. Men wil graag weten of het hert door een mens gestroopt en gevild is. Wil je de politie liever niet bellen dan kun je ook contact opnemen met de redactie van AnimalsToday via redactie@animalstoday.nl. Wij respecteren je privacy en kunnen zorgen dat je informatie op de juiste plek belandt.
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl