Het is dat het konijntje in doodsangst om hulp riep, anders had niemand het gedumpte dier in de glasbak ontdekt. Het konijntje werd in het Zeeuwse grensdorp Koewacht in een papieren zak in een glasbak gevonden, nadat een voorbijganger een soort ‘miauwen’ hoorde. Het bleek geen kitten, maar een ernstig verzwakt, wit konijntje.

Wie gooide(n) dit konijntje in de glasbak?
Wie gooide(n) dit konijntje in de glasbak? | Foto: Dierenambulance Zeeland/Facebook

Een woordvoerder van de politie meldt dat het konijn in een glasbak aan de Berlaersstraat gevonden werd. Het lukte de oplettende voorbijganger niet om de zak uit de bak te halen, dus werd de gemeente Terneuzen gealarmeerd die iemand met een knijpstok stuurde. Hiermee kon het huilende diertje gered worden, waarna het geen klein katje bleek te zijn maar een angstig, wit konijntje.

.
Dieren geen wegwerpartikel

Het konijntje was dan wel bevrijd, maar bleek ernstig verzwakt. Er kon niet goed ingeschat worden hoe lang het diertje in de bak heeft gezeten. Dierenambulance Zeeland schreef aanvankelijk op Facebook:

“Aan de stoere persoon/personen die het een goed idee vonden om dit konijntje in een papieren zak in een glasbak in Koewacht te gooien: je/jullie moeten helemaal maar geen dieren meer nemen. Dieren zijn geen wegwerpartikelen! Gelukkig hebben we dit konijntje op tijd gevonden.”

Het konijntje werd voor verzorging meegenomen door de dierenambulance en na wat eten en drinken leek het diertje op te knappen. Het konijn kon naar een opvangplek, maar is daar uiteindelijk toch overleden.
.

https://www.facebook.com/dierenambulancezeeland/photos/a.243749006045317/951345585285652/

 

.
Wie dumpte(n) een levend konijntje in de glasbak?

Dierenambulance Zeeland vraagt mensen die weten waar het konijntje vandaan zou kunnen komen, of wellicht getuige waren van het weggooien van een papieren zak in de glasbak in Koewacht, dit te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via 144 van de dierenpolitie. Je kunt ook contact met ons opnemen als je dat prettiger vindt: redactie@animalstoday.nl. Wij respecteren je privacy.

Bron:

©AnimalsToday.nl BvR