Een babybunzing die onderkoeld en verzwakt werd aangetroffen in Zeeland, is zondag bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke in Middelburg binnengebracht. Het gaat inmiddels iets beter met het diertje, maar of de jonge bunzing het redt is nog niet zeker.

verzwakte babybunzing
Verzwakte babybunzing aangetroffen: opvang roept op een wild dier niet zelf te verzorgen | Foto: Vogel- en Zoogdierenopvan De Mikke/Facebook

Het komt niet vaak voor dat iemand een bunzing in nood aantreft, bij de opvang in Middelburg krijgen ze er maar 1 per jaar binnen. Een dame die het dier vrijdag langs de weg zag, nam het mee naar huis. Twee dagen later belde de vindster Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke op. Ze had waarschijnlijk met de beste bedoelingen getracht het diertje zelf op te lappen, maar daardoor raakte het verder verzwakt. Coby Louwerse van De Mikke geeft in een bericht op Facebook aan:

“Het was in een benchje gezet met kattenbrokjes, maar ging niet eten. Waarschijnlijk was de moeder van de bunzing haar jong aan het verslepen en schrok toen ergens van.”

bunzing
Volwassen bunzing (Mustela putorius) | Foto: publiek domein

Coby vindt het jammer dat de vindster niet eerder contact opnam met de opvang. Soms wachten mensen te lang, wat funest kan zijn voor het dier:

“…Waarom niet vrijdagavond al contact opgenomen voor informatie? Nu was het diertje dat maar 89 gram woog er niet al te best aan toe. Na een avond en nacht van zorgen in de thuisopvang ging het slecht met het diertje. Als we dieren te laat binnenkrijgen, staan wij vaak machteloos, wat voor ons heel frustrerend is en voor het dier regelmatig verkeerd afloopt.”

.

https://www.facebook.com/1756386344662320/photos/a.1762494837384804/2408881029412845/

.
Coby Louwerse roept in dit soort gevallen op om altijd direct contact op te nemen met een lokale opvang die gespecialiseerd is in het verzorgen van wilde dieren. Wanneer je niet weet wie je moet bellen, neem dan voor advies contact op met de regionale dierenambulance.

De babybunzing is nog verzwakt, maar het gaat wel iets beter.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde