Fabrieksmedewerkers uit Ebbw Vale in Wales stonden raar te kijken toen ze een wasbeer vonden in een container vol met machineonderdelen. De container was afkomstig uit Amerika en had een vier weken lange reis achter de rug over de Atlantische Oceaan. De wasbeer met inmiddels de naam Meeko, was duidelijk uitgehongerd maar heeft de reis wel overleefd.

Meeko wasbeer
Foto: Facebook Wales Ape and Monkey Sanctuary

Meeko, vernoemd naar de koekjes stelende wasbeer uit de Disney film Pocahontas, begon haar reis in Iowa in Amerika en is daar vermoedelijk in de container gesprongen net voordat deze per spoor richting Nova Scotia ging. Vanuit daar is de container over de Atlantische Oceaan richting Liverpool in Engeland gevaren en verder naar Ebbw Vale in Wales gereden. Waar tot groot ongeloof van de fabrieksmedewerkers Meeko uiteindelijk is gevonden.

“Ze was erg mager toen ze aankwam, maar begint nu weer terug op gewicht te komen.”

Vertelt Jan Garen, eigenaar van Wales Ape and Monkey Sanctuary waar Meeko nu is opgevangen. Tijdens de wintermaanden slapen wasberen vooral in hun schuilplaatsen en leven van de vetreserves die ze in de herfstmaanden hebben opgebouwd. Maar Meeko’s vetvoorraad was door de reis uitgeput en ze heeft het overleefd door karton te eten en de condensatie aan de binnenkant van de container op te likken.

Meeko kan nu na de reis van haar leven herstellen in de opvang en ze is niet lang alleen. Binnenkort zal ze kennis maken met Cyril, een wasbeer die is gered van een eigenaar die hem verhuurde voor entertainment op verjaardagsfeestjes van kinderen.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk