De tropische storm Vongfong, de tweede tyfoon die Japan teisterde in ruim een week, is ook over Taiji getrokken. Daarbij hebben twee Indische grienden het niet makkelijk gehad. Eén van de dieren is er zelfs ernstig aan toe.

Taiji - Vonfong - tropische storm
Indische grienden in de problemen tijdens tropische storm Vongfong, Taiji | Foto: @Dolphin_Project

De walvissen waren gevangen door vissers en worden vastgehouden in Taiji, wachtend op hun transport naar amusementsparken. Omdat ze in een klein afgezet stukje gevangenzitten in ondiep water konden ze geen kant op tijdens de storm. Het blijkt inmiddels dat één van de dieren dermate veel schade heeft ondervonden van de storm dat het in levensgevaar verkeert.

De trainers van de walvissen hadden Taiji tijdens de storm verlaten en de dieren aan hun lot overgelaten. Activisten hebben foto’s kunnen nemen van de dieren en konden ze ook filmen. Dat Vongfong een gemene tropische storm was blijkt wel uit de vertaling van de naam, die in het Cantonees ‘de wesp’ betekent.

Naast de schade voor de gevangengehouden Indische grienden had de storm wel een voordeel. Door het slechte weer konden jagers de zee niet op, waardoor ze ook niet in staat waren om nieuwe dolfijnen en walvissen te vangen. Doorgaans worden de dieren gedood voor hun vlees, maar ze worden ook naar Taji gebracht om ze te trainen en door te verkopen voor entertainmentdoeleinden. Dit jaar zijn er alweer tientallen dieren het slachtoffer geworden van deze verwerpelijke praktijken.

Vongfong is na Japan de oceaan opgetrokken en daar langzaam uitgedoofd, zonder nog verder ergens schade aan te richten.

Bronnen: TheDodo & Accuweather.com ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.