3 januari 2016 update:
Inmiddels heeft de eigenaar van Ponypark Galecop een bewijs overlegd aan stichting Paard in Nood waaruit blijkt dat Dumpy inderdaad helaas is overleden. Dumpy is dus niet onder een andere naam zoals beweerd werd verkocht. We wensen alle betrokkenen veel sterkte toe.

Op 10 mei 2013 werd in de duinen in Bergen door Stichting Paardenopvang Amsterdam een Shetlandpony opgehaald. Het dier zwierf daar al een week rond.  Ondanks diverse oproepen onder andere via social media werd de eigenaar van de pony, die inmiddels de naam Dumpy heeft gekregen, niet gevonden. Het blijkt te gaan om een hengstje van ongeveer 10 jaar oud. Met name zijn manen en hoeven zijn sterk verwaarloosd. Hij blijkt al heel wat langer dan een week niet verzorgd te worden.

Dumpy wordt gecastreerd en blijft uiteindelijk bij Stichting Paardenopvang Amsterdam totdat deze opvang afgelopen jaar failliet gaat en de pony elders ondergebracht moet worden. Uiteindelijk wordt dat Ponypark Galecop in Montfort. Officieel is Stichting Paard in Nood eigenaar van Dumpy en Ponypark Galecop adoptant. Daarvoor is ook een contract getekend waarin onder andere staat dat als er meerdere klachten binnen komen over het geadopteerde paard de stichting (in dit geval Stichting Paard in Nood) het recht heeft het dier weg te halen bij de adoptant.

Najaar

In het najaar kwamen klachten binnen over het feit dat de pony erg mager zou zijn geworden en dus wilde Stichting Paard in Nood graag zien hoe het met Dumpy ging. Eerder probeerde de Dierenbescherming Amsterdam een afspraak te maken samen met PiepVandaag.nl omdat ook daar klachten over de situatie van de pony binnen kwamen, maar al snel werd duidelijk dat zij niet welkom waren.

Stichting Paard in Nood kreeg uiteindelijk contact en na een lange mail- en sms-wisseling werd uiteindelijk verteld dat Dumpy was overleden tijdens een storm. Hij was dood in een weiland aangetroffen. Stichting Paard in Nood heeft vervolgens een paar weken gewacht op een bewijsstuk van het overlijden maar tot op heden niets mogen ontvangen.

Verkocht

Via een stalhulp die afgelopen zomer bij Ponypark Galecop heeft gewerkt, kwam echter informatie dat Dumpy zou zijn verkocht onder de naam Stumper. Ze kon zich het vriendelijk paardje nog goed herinneren.

Dumpy bij Stichting Paardenopvang Amsterdam
Foto 1: Dumpy bij Stichting Paardenopvang Amsterdam
Dumpy afgelopen zomer bij Ponypark Galecop
Foto 2: Dumpy afgelopen zomer bij Ponypark Galecop

 

Dumpy is een lieve, kleine, zwarte Shetlandpony met bokhoefjes. Op de eerste foto is te zien hoe hij er uit zag toen hij nog bij Stichting Paardenopvang Amsterdam was, foto 2 laat een sterk vermagerde Dumpy zien afgelopen zomer bij Ponypark Galecop.

Van Dumpy ontbreekt ieder spoor. Is hij inderdaad overleden? Of verkocht? Wie weet meer over het lot van Dumpy?

Heeft u informatie, stuur dan een e-mail info@piepvandaag.nl.

©PiepVandaag.nl