In Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts zijn tientallen vogels op mysterieuze wijze dood uit de lucht gevallen. Gezondheidsautoriteiten zijn een onderzoek gestart.

Vogels
Tientallen vogels vallen dood uit de lucht in Boston | Foto: Animal Rescue League of Boston

In totaal zijn 47 glanstroepialen – een in Noord-Amerika veel voorkomende zangvogel – uit de lucht komen vallen in de wijk Dorchester. Dierenreddingsorganisatie Animal Rescue League of Boston (ARL) verklaart dat 32 van deze vogels zijn gestorven, of ter plekke, of nadat reddingswerkers ze probeerden te verzorgen. Met de overige vogels gaat het goed. Zij worden naar een wildlife centrum overgebracht in Grafton, Massachusetts.

ARL verklaart dat de organisatie ter plekke ook spoedhulp aan een kat heeft gegeven, maar die heeft het helaas niet gered. Een andere kat in dezelfde buurt is ook overleden. Buurtbewoners wordt geadviseerd hun katten en honden binnen te houden en in de gaten te houden wat zij eten.

Alan Borgal van ARL:

“Toen ik aan kwam, vlogen de vogels van een huis naar een boom, ze fladderden wat in de boom en vielen toen naar beneden. De zwakkeren vielen gewoon uit de lucht.”

Toen ARL arriveerde, lagen er al 12 vogels dood op de grond. 8 stierven onderweg naar de opvang en 12 vogels werden geëuthanaseerd, omdat ze in zo’n slechte staat verkeerden en leden.

John Meaney van de Boston Inspectional Services:

“We weten niet wat er aan de hand is. Dus we onderzoeken alle locaties.”

Autoriteiten hebben de dode zangvogels naar Tufts University gestuurd, om de doodsoorzaak te achterhalen. Het is momenteel onduidelijk of de dieren wellicht door een virus om het leven zijn gekomen, door vervuiling of door opzettelijke vergiftiging.

Bronnen: The Guardian, Site.People.com ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor