Vogelliefhebster krijgt boete voor voeren vogels in eigen tuin

Een Britse vrouw uit Trowbridge is veroordeeld tot het betalen van een boete, omdat ze vogels in haar tuin voerde. De gemeente besloot haar te vervolgen, omdat er te veel meeuwen en duiven in haar tuin kwamen en de buren hier last van hadden.

voeren vogels

Voor het voeren van meeuwen en duiven in haar tuin heeft een Britse vrouw een boete gekregen | Foto: ©Angelique Lagarde/Animals Today

In de tuin van Maureen Francis zijn meerdere vogelvoederplaatsen, waardoor de vogels kunnen genieten van een buffet van vogelzaad. Haar buren zijn een stuk minder blij met de aanwezigheid van de gevederde vrienden van Maureen en klaagden meermaals bij de gemeente. Ze zou de vogels buitensporig veel voedsel geven. De vele meeuwen en duiven die de tuin van Maureen bezoeken, zorgen volgens de buren al twee jaar voor veel herrie, troep en overlast.

voeren vogels

Vele vogels, waaronder duiven en meeuwen, laten zich het vogelvoer goed smaken | Foto: ©Angelique Lagarde/Animals Today

Volgens gemeenteraadslid Jerry Wickham is meermaals geprobeerd samen met Maureen tot een oplossing te komen. In eerste instantie werd de 55-jarige vogelliefhebster opgedragen slechts 1 silo op te hangen voor de meeuwen en duiven in haar tuin, maar hier gaf ze geen gehoor aan. Daarop besloot de gemeente Wiltshire dat er geen andere optie was dan over te gaan tot rechtsvervolging.

Zelf was ze niet aanwezig in bij de rechtszitting vorige week, toen haar door de rechtbank van Salisbury een boete van £ 500 (€ 555,50) werd opgelegd voor het bovenmatig voeren van vogels, plus het betalen van bijna £ 1600 (€ 1.777,-) kosten.

Bron:

©Animals Today Angelique Lagarde

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Dit is weer typisch Nederlands hoor. Er zijn talloze asocialen en criminelen die meestal vrijuit gaan, maar een vrouw die vogeltjes voert wordt keihard aangepakt.
    Die verschrikkelijke zwanendrifters die illegaal talloze zwanen vangen en mishandelen en soms ook dusdanig verwonden dat zij op een gruwelijke manier om het leven komen wordt ook al jaren de hand boven het hoofd gehouden.
    Ik ken zat mensen die mij en vele anderen vreselijk veel ellende aangedaan hebben maar daar wordt niets tegen gedaan.
    De balans in rechtspraak is helemaal zoek.
    Rechtspraak en rechtvaardigheid liggen helaas vaak enorm ver uit elkaar en dan vindt men het nog vreemd dat steeds meer mensen nog maar weinig respect hebben voor de overheid, waar onder de politie en rechtbanken.

Laat wat van je horen

*