Een Britse vrouw uit Trowbridge is veroordeeld tot het betalen van een boete, omdat ze vogels in haar tuin voerde. De gemeente besloot haar te vervolgen, omdat er te veel meeuwen en duiven in haar tuin kwamen en de buren hier last van hadden.

voeren vogels
Voor het voeren van meeuwen en duiven in haar tuin heeft een Britse vrouw een boete gekregen | Foto: ©Angelique Lagarde/Animals Today

In de tuin van Maureen Francis zijn meerdere vogelvoederplaatsen, waardoor de vogels kunnen genieten van een buffet van vogelzaad. Haar buren zijn een stuk minder blij met de aanwezigheid van de gevederde vrienden van Maureen en klaagden meermaals bij de gemeente. Ze zou de vogels buitensporig veel voedsel geven. De vele meeuwen en duiven die de tuin van Maureen bezoeken, zorgen volgens de buren al twee jaar voor veel herrie, troep en overlast.

voeren vogels
Vele vogels, waaronder duiven en meeuwen, laten zich het vogelvoer goed smaken | Foto: ©Angelique Lagarde/Animals Today

Volgens gemeenteraadslid Jerry Wickham is meermaals geprobeerd samen met Maureen tot een oplossing te komen. In eerste instantie werd de 55-jarige vogelliefhebster opgedragen slechts 1 silo op te hangen voor de meeuwen en duiven in haar tuin, maar hier gaf ze geen gehoor aan. Daarop besloot de gemeente Wiltshire dat er geen andere optie was dan over te gaan tot rechtsvervolging.

Zelf was ze niet aanwezig in bij de rechtszitting vorige week, toen haar door de rechtbank van Salisbury een boete van £ 500 (€ 555,50) werd opgelegd voor het bovenmatig voeren van vogels, plus het betalen van bijna £ 1600 (€ 1.777,-) kosten.

Bron:

©Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.