Tijdens de Australische zomers kan het behoorlijk warm worden. En toen een Australische vrouw tijdens een extreem hete dag een dorstige koala zag, twijfelde ze geen moment: ze deelde haar flesje water met het dier.

Foto: screenshot Facebookvideo Chantelle Lowrie

Chantelle Lowrie verbleef op een camping in het zuiden van de staat Victoria, toen de hitte toesloeg. Het was maar liefst 44 graden Celsius, dus een flesje water was geen overbodige luxe. Toen merkte ze de koalabeer op, die in een boom aan de kant van de weg wilde klimmen. Ze besloot hem te helpen, door water aan te bieden.

25 seconden
Lowrie liep langzaam naar het dier toe en liet haar flesje water zien. Toen de koala het water zag, stopte hij en liet Lowrie hem water in de mond gieten. Zo’n 25 seconden lang dronk de koala uit Lowrie’s waterflesje. Toen hij klaar was met drinken, vervolgde hij zijn weg en klom verder omhoog in de boom.

Een koala hoeft overigens bijna nooit te drinken. Hij heeft over het algemeen genoeg aan het vocht in de eucalyptusbladeren die hij zo’n vier uur per dag eet. Tijdens de overige 20 uur slaapt hij. Tijdens de extreme hitte van de afgelopen tijd kon deze koala het extra water duidelijk wel waarderen.

Bekijk hieronder een video van de actie van Lowrie:

Bron:

©Animals Today Monique van Dijk Armor

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.