Foto: Vogelbescherming

Vogels die door de strenge vorst in Nederland massaal naar het zuiden trekken, worden met duizenden tegelijk afgeschoten door Franse jagers. Verschillende soorten eenden, maar ook soorten als de wulp en de houtsnip zijn het slachtoffer. Deze vogels mogen nog tot 10 februari bejaagd worden in Frankrijk. Vogelbescherming Nederland heeft staatssecretaris Bleker opgeroepen er bij zijn Franse collega op aan te dringen dat deze jacht per direct stopt.

In een brief aan Bleker wijst Vogelbescherming niet alleen op de reguliere jacht, maar ook op de illegale jacht op Europees beschermde soorten als de kleine zwaan. De Franse partnerorganisatie van Vogelbescherming, Ligue pour la Protection de Oiseaux (LPO), heeft de overheid al opgeroepen om het jachtseizoen onmiddellijk te sluiten, vanwege de winterse omstandigheden in Noordwest-Europa.

Vogelbescherming Nederland ondersteunt deze oproep en wil dat Bleker er bij zijn Franse collega op aandringt de jacht onmiddellijk te beëindigen. Daarmee levert de staatssecretaris een bijdrage aan de bescherming van vogels die onder minder barre omstandigheden in alle rust in ons land zouden verblijven.

Bron: Vogelbescherming