De politie van Den Haag is een uitgebreid onderzoek begonnen naar drie mannen met een Aziatisch uiterlijk die in de binnenstad met een harpoen op zwanen en ganzen schoten. Dit vond gisteren in de vroege ochtend plaats aan de Boomsluiterskade. De mannen zouden ontkomen zijn in een witte bestelbus waarvan het kenteken was afgeschermd.

harpoen
Getuigen gezocht: Zwanen en ganzen met harpoen beschoten in binnenstad Den Haag | Foto: publiek domein

De melding over de stropers kwam van buurtbewoners die zagen hoe de mannen met een harpoen op zwanen en wilde ganzen schoten en ze vervolgens binnenhaalden. Veel meer dan de omschrijving van de mannen als ‘Aziatisch’ is er niet en ook over het witte bestelbusje is niets meer bekend dan de kleur.

Volgens de politie ontbreekt er sinds het gebeuren een aantal zwanen en ganzen, waarbij de zwanen zeker meegenomen zijn. Ganzen hebben de neiging om weg te vliegen, dus is niet zeker of die ook allemaal geharpoeneerd zijn. De politie geeft aan dit nog nooit eerder meegemaakt te hebben in Den Haag en neemt de zaak zeer hoog op. Het vermoeden bestaat dat de dieren gevangen zijn om zelf op te eten of om ze te verhandelen.

Getuigen gezocht!

De wijkagent vraagt iedereen die meer weet over de daders dit te melden bij bureau Hoefkade via telefoonnummer 0900-8844. Mocht iemand deze of andere drifters bezig zien dan is 112 het aangewezen telefoonnummer. Ook kan de dierenpolitie gebeld worden via nummer 144.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.