Het leven van een vijf maanden oud beertje kreeg een onverwachte wending toen hij met zijn laatste krachten in een langsvarend bootje sprong, en zo werd gered door een Amerikaanse rafter.

Noli - Verzwakt beertje

Het door zijn moeder verlaten Amerikaanse zwarte beertje werd al vier dagenlang gezien door langsvarende rafters, aan de oever van de Nolichuckyriver in de Amerikaanse staat Tennessee. Door al die langsvarende rafters raakte het beertje langzaam maar zeker gewend aan mensen.

Op de vierde dag naderde Danny Allen van High Mountain Expeditions, met zijn raft, de oever waar het beertje zich bevond. Met zijn laatste krachten nam het beertje een enorme sprong, en belandde in de boot van Allen. Deze sprong werd zijn redding. Nadat het diertje aan land werd gebracht, werd  het jong opgenomen door een berenopvangcentrum in Townsend. Hier mag het op krachten komen.

Het beertje heeft inmiddels de naam ‘Noli’ gekregen, naar de rivier waar het beestje werd gevonden. Hoogstwaarschijnlijk wordt Noli tussen augustus en december weer in het wild uitgezet.

Bron: BNdeStem.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven