Het voormalige huis van de Amerikaanse quarterback Michael Vick in Virginia, waar de dierenmishandelaar hondengevechten hield, werd opgekocht door hondenwelzijnsorganisatie Dogs Deserve Better. Het gruwelhuis van toen is nu een veilige haven voor mishandelde honden.

hondengevechten
Honden worden weer gelukkig bij Good Newz Rehab Center

Quarterback Michael Vick gebruikte het pand waar zijn Bad Newz kennel gevestigd was, voor zijn afschuwelijke hondengevechten. Hij mishandelde de honden en vermoordde een aantal dieren, die volgens hem niet goed genoeg gepresteerd hadden tijdens gevechten, eigenhandig.

Het 15-hectare grote landgoed werd in 2011 gekocht door de organisatie Dogs Deserve Better en wordt nu gebruikt om misbruikte pups en mishandelde honden op te vangen. Het landgoed heet inmiddels Good Newz Rehab en is een liefdevol toevluchtsoord geworden voor de vele geredde en getraumatiseerde honden die hier stapje voor stapje weer leren dat er ook mensen zijn die te vertrouwen zijn.

Het huis beschikt over socialisatiekamers, een 7-hectare grote tuin met meer dan voldoende ruimte om te spelen en zachte bedden, zodat geen hond meer hoeft te slapen in een betonnen kennel.

Sommige details die herinneren aan de tijd dat deze locatie een plek van verschrikkingen was, zijn nog aanwezig zoals de kettingen en pennen waar de honden aan vastzaten. De organisatie wil hierdoor zorgen dat mensen nooit zullen vergeten wat hier gebeurd is. Vick werd veroordeeld voor het houden van de hondengevechten in 2007 en diende 19 maanden in de gevangenis.

Bronnen: The Big Story, The Daily Mail ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema