De toekomst van B.B. werd in een handomdraai hoopvol wanneer een reddingsteam van de Humane Society of the United States (HSUS) in september binnenviel bij de puppy mill in North Carolina.

puppy mill
B.B. | Foto: HSUS

De stalen kooi waar de poedel in gevangen zat, was enorm vuil en plakte van afval en uitwerpselen, maar de kamer had geen verluchting. Hoewel het team de leeftijd van de poedel niet kon schatten, maakten haar gezwollen tepels duidelijk dat ze talloze keren gefokt werd om daarna de puppy’s te verkopen voor een hoop geld. Vermoedelijk heeft B.B. haar hele leven in deze smerige kooi moeten doorbrengen, maar daar kwam gelukkig een einde aan.

Jessica Lauginiger, manager van misdaad tegen dieren bij HSUS:

“Toen ik mijn hand tegen de kooi drukte, kwam ze heel aarzelend naar de rand van de kooi toe. Het leek alsof ze niet wist wat ze moest verwachten wanneer een mens haar aandacht gaf, maar ze zocht duidelijk contact.”

Nadat ze het vertrouwen van B.B. had gewonnen, opende ze de kooi en bracht haar in veiligheid.

“Ik herinner me nog goed hoe klein en kwetsbaar ze in mijn handen lag. Ik duwde haar dicht tegen me aan, waarna ze helemaal naar me toe kroop.”

Brenda en B.B. | Foto: HSUS

Helaas was B.B. niet het enige dier op de puppy mill. Er waren wel zeker 150 honden, maar ook katten en geiten, die het niet veel beter hadden dan B.B. Sommigen werden enkel gehouden om te fokken, anderen louter om te verkopen. Gelukkig heeft HSUS in samenwerking met de lokale politie deze hel voor dieren voorgoed gesloten en zijn alle dieren nu gered.

Veel van de dieren gingen vervolgens naar het Cabarrus Dierenziekenhuis voor behandeling, en zo ontmoette Brenda Tortoreo, een oude receptioniste, de ontroerende poedel B.B.

“B.B. zat in de hoek en keek erg zielig. Je kon zien dat ze doodsbang was. Ze at niet, ze drink niet en dat voelde zo rot. Daarom besloot ik haar mee naar huis te nemen. Thuis zette ik haar op de vloer, maar ze liep steeds in cirkeltjes. Omdat ze heel haar leven in een kooi zat, is dat vast alles wat ze kon doen. Ik zette haar in de woonkamer, maar ze durfde niet naar een andere kamer. Dan plaatste ik haar in de kamer van m’n kleindochter, maar daar was ze doodsbang van het tapijt. Ze heeft nooit zon gezien, nooit gras geroken, de buitenwereld was vast een enge plek.”

Gelukkig vond ze stap voor stap haar rust in het huis van mevrouw Tortoreo:

“Ze heeft drie mandjes met speelgoeddiertjes. Sommige daarvan nam ze mee naar bed om te verzorgen alsof het haar eigen puppy’s waren. Mijn hart brak! Nu durft ze gelukkig door het huis te rennen. Ze eet als een malle en ze weegt nu wel het drievoud van toen. Nu houdt ze van het gras en speelt ze graag met andere honden in de tuin.”

B.B. en haar kleintjes | Foto: HSUS

Maar daar stopt hun band niet:

“Ongeveer drie weken geleden begon B.B. mij te likken. Dat heeft ze nog nooit gedaan! Ze is nu echt uit haar schelp gekomen, mijn kleine prinses!”

Puppy mills zijn een gigantisch probleem. In de Verenigde Staten zijn er naar schatting 10.000 geregistreerde en illegale puppy mills aan het werk, met wel 165.000 honden die continu worden gefokt. Gelukkig krijgen B.B. en haar vriendjes nu het leven dat ze verdienen en bestrijden vrijwilligers en dierenredders dit kwaad elke dag opnieuw!

Bron: the Dodo ©AnimalsToday Bram Vogels