In Oakland in de Amerikaanse staat Californië zijn 13 ernstig verwaarloosde dieren, waaronder een 60 jaar oude schildpad, twee cavia´s, een muis en drie vogels, aangetroffen in het Lake Merritt Nature Center. De dieren zijn gered en overgebracht naar diverse opvangcentra.

Het park dat onder andere dient als educatiecentrum wordt gerund door Stephanie Benavidez. Ambtenaren van de afdeling Parken en Recreatie bij de gemeente ontdekten de verwaarlozing van de dieren. Door de verwaarlozing kampten de dieren met ernstige gezondheidsproblemen. De ambtenaren waren naar het park gegaan om de boel daar op te ruimen met het doel daarna de publieke programma´s te verbeteren toen zij de verwaarlozing ontdekten. Een zegsvrouw van de gemeente wil niet reageren op de vraag wie zijn schuld dit is.

De directeur van de Oakland Animal Services, Rebecca Katz, laat na de opvang van de dieren het volgende weten:

“Volgens mij gaan de dieren allemaal vooruit in gezondheid en dat is goed nieuws. De dieren krijgen de specifieke zorg die voor hun soort nodig is.”

Verder wil Katz er niets over kwijt nu de verwaarlozing van de dieren nog onderwerp is van onderzoek. Ook Benavidez wil niet reageren op de vragen die haar worden gesteld. Op dit moment is zij elders in het natuurpark werkzaam.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: The Mercury News ©AnimalsToday Lianne Raat