De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft naar aanleiding van een melding bij het meldpunt 144 op vrijdag 8 augustus drie verwaarloosde dieren bevrijd uit een sterk vervuild huis in Zuidplas. Het gaat om twee honden en een tropische vis.

verwaarloosde dieren
De twee verwaarloosde honden bij de achterdeur | Foto: Dierenbescherming

Toen de inspecteur arriveerde, trof hij de woning op slot. Door het raam van de achterdeur kon hij twee honden in de woning zien zitten. De woning is opengebroken, waarna de inspecteur constateerde dat de twee honden in hun eigen uitwerpselen zaten en niets te drinken hadden. In de kamer lag een zak voer opengescheurd voor de honden. De honden zagen er mager, maar wel levendig uit.

Verder trof de inspecteur ook nog een tropische vis aan in een vervuild aquarium. De RVO.nl* gaf de inspecteur vervolgens opdracht om de dieren in bewaring te nemen. De honden zijn onderzocht door een dierenarts, waarna zij zijn ondergebracht bij een opvangadres. De vis is rechtstreeks naar een opvangadres gebracht.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor