Een student, Max, die liggend in een busje op de Rhôneweg in Amsterdam konijnen afschiet. Dat is onder andere te zien in de documentaire ‘De Nieuwe Jagers’ van Munchies, het foodkanaal van VICE.

De Nieuwe Jagers
Stroper Max | Foto: screenshot trailer De Nieuwe Jagers

In het persbericht staat dat Max op dieren jaagt in de stad. Hij heeft daarvoor geen cursus gevolgd en ook houdt hij geen rekening met het jachtseizoen. Dat maakt Max geen jager maar stroper.

Konijnen zijn beschermde diersoorten. In het jachtseizoen is het konijn als soort helaas vrij bejaagbaar, maar je moet wel een jachtakte hebben en toestemming van de grondeigenaar. Daarnaast is het zo dat je in een jachtgebied moet zijn en zeker niet zomaar binnen de bebouwde kom mag schieten.

Aangifte
Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren Amsterdam gaat aangifte doen bij de politie. Ook heeft hij inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie aan het college van burgemeester en wethouders:

“Het is onvoorstelbaar dat iemand denkt binnen de stadsgrenzen van Amsterdam zomaar dieren te kunnen afschieten. Dat schaadt niet alleen dierenwelzijn het is ook gevaarlijk voor mensen in de omgeving.”

De Dierenbescherming Amsterdam laat weten ook aangifte te gaan doen:

“Het is onzinnig, het is onnodig en het is illegaal. Er is in de stad genoeg voedsel. Als mensen echt vlees willen eten doe het dan biologisch. Het is gewoon een hobby van een groep mensen in de stad, die ook nog eens het verkeerde voorbeeld geven. Er zijn niet voor niets regels die de dieren moeten beschermen.”

Bekijk hieronder de trailer van ‘De Nieuwe Jagers’:

Bron ©PiepVandaag.nl