Toen de Binghams uit Utah (VS) op Thanksgiving in de vakantiewoning van de familie verbleven vonden ze in de winterkou buiten een bevroren kitten. Het beestje leek meer dood dan levend, maar schijn bedriegt!

bevroren kitten
Koud tot op het bot | Foto: screenshot video Branden Bingham/YouTube

Het kleine katje lag onder de vers gevallen sneeuw en had geen waarneembare hartslag meer. De familie nam het levenloos ogende beestje mee naar binnen naar de warme kachel. Het is een raadsel waarom het kleintje ondergesneeuwd is geraakt, maar het bleek sterker te zijn dan je zou zeggen als je het fragiele katje op de foto ziet.

Maar er gebeurde een wonder! Bij het warme haardvuur kwam er plotseling weer leven in het kleine katertje, iets wat de familie niet voor mogelijk had gehouden. Na een tijdje was het beestje ontdooid en kwam het weer in de pootjes.

Wederopstanding
De familie heeft het katje Lazarus genoemd, en één van hen heeft het katertje geadopteerd. Nu, enkele weken na deze bijzondere wederopstanding, gaat het uitstekend met het katje, dat het koude avontuur heeft overleefd en dankzij de liefdevolle zorg van de familie Bingham in blakende gezondheid verkeert.

Lazarus heeft op jonge leeftijd al een van zijn 9 leventjes verspeeld, maar het lijkt erop dat de komende 8 nog een flinke tijd op zich laten wachten.

Bekijk hieronder de vertederende video over de redding van bevroren kitten Lazarus:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel