Een coalitie van dierenwelzijnsactivisten, milieuactivisten en reisorganisaties pleiten voor een verbod op de trofeejacht op grizzlyberen in Brits-Columbia, Canada.

Brits-Columbia
In Brits-Columbia is de trofeejacht op grizzlyberen toegestaan | Foto: Pixabay

Dit verbod op de trofeejacht op grizzlyberen zou plaats moeten maken voor het spotten van de beren door toeristen. Deze diervriendelijk vorm van toerisme zou volgens de coalitie meer economische voordelen hebben en ervoor zorgen dat het lijden van de beren stopt.

Gabriel Wildgen, van Humane Society International (HSI), stelt dat er snel gehandeld moet worden om het leven van zoveel mogelijk beren te redden:

“De tijd tikt voor de grizzlyberen in Brits-Columbia, nu de start van de jacht op de beren nadert. Als dit gebeurt weten we dat de grizzlyberen weer worden blootgesteld aan de afschuwelijke en onnodige wreedheid van trofeejagers.”

Economische voordelen
Volgens de jachtvereniging B.C. Guide Outfitters Association brengt de trofeejacht jaarlijks zo’n 120 miljoen dollar op. De beren spotten industrie brengt slechts een fractie van dit bedrag op, namelijk zo’n 13 miljoen dollar. De Commercial Bear Viewing Association, die beer spotten uitjes verzorgt in Brits-Columbia, stelt echter dat dit slecht een gedeelte is van de inkomsten. Andere economische voordelen zoals het huren van hotelkamers, auto’s en restaurant bestedingen, zit hier nog niet bij inbegrepen. Daarnaast zou er nog veel meer geld te verdienen zijn met de diervriendelijke vorm van toerisme door het uitbreiden naar gebieden die nu enkel beschikbaar zijn voor trofeejagers.

Data
Uit een nieuw onderzoek van The Suzuki foundation, een milieu georiënteerde non-profit organisatie die gericht is op het verzamelen van data, dat jagers elk jaar zo’n 329 grizzlyberen doden. In totaal zijn 13.804 grizzlyberen gedood door mensen tussen 1975 en 2016.

Bron CHECKNEWS © Animals Today Nadine van Wissen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.