Kittenleeftijd.nl is de nieuwe website van Stichting Kattengedragstherapeuten, het KGK. Het doel van de site is om mensen die een kitten willen aanschaffen te leren hoe ze de leeftijd van een jong katje kunnen inschatten.

kittens - kittenleeftijd
Foto: Oven Fresh via Wikimedia Commons

Helaas worden er jaarlijks veel kittens te jong uit het nest gehaald. Verkopers geven bewust of onbewust aan dat de diertjes oud genoeg zijn om naar een nieuw huis te gaan. Hoe lief ook, veel van deze kittens groeien op tot probleemkat omdat ze te vroeg van de moederpoes worden gescheiden. Ze zijn onzindelijk, angstig, agressief of kunnen moeilijk met soortgenoten en mensen omgaan

Eerder vroeg ook de Sophia KattenBond aandacht voor de talloze nestjes met hele jonge katjes die vanaf ieder voorjaar op internet worden aangeboden. Om te waarschuwen voor de risico’s, organiseerde de Sophia KattenBond vorig jaar van 22 tot en met 28 april de Week van het Kitten.

In Nederland mogen kittens bij wet vanaf zeven weken van hun moeder gescheiden worden. Dit wordt door kattengedragsdeskundigen om allerlei redenen als veel te vroeg beschouwd, zoals duidelijk uitgelegd wordt op de site Kittenleeftijd.

Bron: Kittenleeftijd ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.