Dierenreddingsorganisatie Wildlife Aid in Engeland kreeg onlangs een melding binnen over een gewonde das. Toen het hulpteam ter plekke was bleek het dier lichtgewond te zijn, maar ernstig versuft. Mogelijk was ze aangereden door een auto met een hoofdwond tot gevolg.

das
Aangereden das in de kliniek © Wildlife Aid

Aan de das was te zien dat ze nog zoogde, wat een extra reden was tot zorg. Vanwege haar verwondingen kon het hulpteam de das niet achterlaten, ze moest mee naar de kliniek. De dierenarts wilde de das zo kort mogelijk verzorgen, zodat haar jongen niet lang alleen zouden zijn. Wildlife Aid nam contact op met de lokale dassenbeschermingsgroepen, die meestal op de hoogte zijn van de locaties van dassenburchten. Een van de vrijwilligers wist inderdaad waar de burcht te vinden was en ging er geregeld heen om voedsel voor de jongen achter te laten, terwijl mamadas herstellende was.

Na twee weken kon de das weer worden uitgezet. Zodra ze in de buurt kwam van haar terrein werd ze alert in haar draagmand, ze had duidelijk in de gaten waar ze was. Na haar vrijlating liep ze direct naar haar burcht met jongen.

Bekijk hier de ontroerende beelden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde