De Engelse dierenwelzijnsorganisatie Viva! heeft undercover opnames gemaakt in Lambrook, een varkensfabriek in Groot-Brittannië. De beelden zijn schokkend. De varkens worden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden, ze leven in een varkenshel op aarde.

varkenshel
Varkens leven in erbarmelijke omstandigheden | Foto: YouTube video still

In Lambrook Pig Farm (Crockway Farms), worden 8.000 varkens gehouden voor de vleesindustrie. In de video die Viva! maakte is te zien dat de varkens in hun eigen uitwerpselen liggen en dat er ook gestorven soortgenoten tussen de levende varkens liggen. Hun korte leven hier bestaat slechts uit ernstig lijden.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Biogas
Van de mest van deze varkens wordt groene energie (biogas) gemaakt. Suspensie uit de varkensfabriek wordt opgepompt en via een nabijgelegen groene energiecentrale omgezet in biogas. Britse consumenten kunnen nu met eigen ogen zien onder welke erbarmelijke omstandigheden deze dieren worden gehouden en hoe ernstig hun lijden is. Het is de vraag wat de duizenden gezinnen die de energie afnemen vinden van deze afschuwelijke praktijken, nu blijkt dat gruwelijke dierenmishandeling ten grondslag ligt aan deze groene energie. Overigens wordt ook in Nederland varkensmest als grondstof voor biogas gebruikt.

Bronnen: VATD,  Varkens in Nood


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.