Het lijkt een trend te worden: toeristen die met het maken van een foto een dier de dood injagen. Dit overkwam onlangs weer een berggeit in Alaska.

toeristen
De in het nauw gedreven berggeit | Foto: screenshot video SewardCityNews/YouTube

Berggeiten zijn schaars in de omgeving van Seward in Alaska. Toen er dan ook een berggeit waargenomen werd deden mensen alles om het beestje goed op de foto te krijgen. Zo lieten ze onder andere hun honden los waardoor het geitje geforceerd een dijk van stenen op moest in een poging te ontsnappen. Het diertje probeerde te ontkomen aan de mensen en honden en sprong in het water, waarna het verdronk.

Met rust laten
Door de fotograferende mensen die op de rotsen stonden kon de berggeit niet meer terug omhoog waardoor het dier in paniek raakte. De afdeling van Openbare Veiligheid in Seward legde in een statement uit dat deze dood makkelijk voorkomen had kunnen worden door het dier met rust te laten:

“Het is absoluut noodzakelijk dat dieren in het wild voldoende ruimte krijgen om te kunnen vluchten uit een druk gebied, zoals het centrum van Seward.”

Dodelijke selfies
Dit jaar waren er meer voorvallen waarbij toeristen het nodig vonden om een dier te mishandelen om ermee op de foto te gaan. Zo vond een zeeschildpad bijna de dood doordat men erop sloeg en ermee zeulde om selfies te maken. Een babydolfijn overleefde het niet toen het dier uit het water werd gesleept, alweer voor de vermaledijde selfies, en bij een plompe lori werden de tanden uitgetrokken om er ‘veilig’ mee op de foto te kunnen en omdat het er ‘schattig’ uitzag. En helaas nu dus een berggeit die door fotograferende toeristen de dood vond.

Bekijk hieronder een video van de berggeit voordat het tragische voorval plaatsvond:

Bron ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser