Een jaar geleden kwamen ze op deze aardbol terecht, met alle kansen tegen zich. Maar door hun overlevingsdrang en vechtlust hebben ze het uiteindelijk gered.

jaar
Purple en Pink | Foto: screenshot video

We hebben als gezin gevochten voor een goede start voor deze vier kleine diertjes. Onder de vleugels van Blazer, die op een geweldige wijze haar rol als pleegmoeder op haar heeft genomen, hadden ze een kans!

Drie van de vier pups lieten uiteindelijk een normale ontwikkeling zien, ze aten en dronken goed, konden slapen, rusten en spelen en doseren in gedrag. Voor deze drie zijn we daarom op zoek gegaan naar geschikte baasjes die met hart en ziel voor de pups zouden gaan zorgen. En die hebben we gevonden! Wat heerlijk om te zien hoeveel ze zijn gaan houden van Bleu, Yellow en Silver, we hadden geen betere baasjes voor ze kunnen treffen!!!

Purple het achterblijvertje
Purple liet een ander patroon zien, een pup die niet kon stoppen, heel erg hyper gedrag vertoonde en nog wat achterbleef in haar groei. We hebben daarom besloten op Purple te houden om haar zo de beste kans te geven. Purple is vanaf drie weken oud verder opgegroeid onder de vleugels van Blazer en vanaf 10 weken oud is ze mee gaan ‘werken’ als ik naar een klant ging. Die kleine krachtige dondersteen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een meer dan volwaardige Guardian en heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat honden sociale vaardigheden bij gebracht (o.a. Iker, zie column).

18 juni zijn de pups 1 jaar geworden en dat was een goede reden om elkaar weer eens te ontmoeten. Heerlijk om te zien hoe de herkenning er meteen is, zowel naar ons als naar Purple en Blazer. En Blazer blijft dan natuurlijk wel gewoon de moeder en dat straalt ze ook uit!

Leven
Er is altijd een kans, ook als alles tegen zit kun je met doorzettingsvermogen en de juiste hulp nog veel bereiken. Blue, Yellow, Silver en natuurlijk Purple zijn een voorbeeld van vier kleine diertjes die ondanks dat ze vanaf dag één tegen de stroom in moesten zwemmen het toch gelukt is om uit te groeien tot gezonde, sterke, sociale, vriendelijke en weerbare dieren.

Als je zo hard hebt moeten knokken voor het leven en welzijn van deze puppies is het afscheid nemen moeilijk, maar als we zien wat een geweldige fijne baasjes ze hebben en wat een heerlijke honden het zijn geworden, was het allemaal meer dan de moeite waard!

Nog één hele dikke knuffel aan Blue, Yellow en Silver en aan hun baasjes.

Geniet van het leven pups, jullie hebben het meer dan verdiend!!

©PiepVandaag.nl Bert van Straten, oprichter en eigenaar van Pack Leader