Nadat het baasje van kater Timmy in oktober overleed zwierf de oude kat op straat rond, koud en alleen. Buren probeerden hem te vangen, maar het angstige dier bleef ver uit hun buurt. Afgelopen week keerde het tij voor de haveloze Timmy en kon hij uiteindelijk toch worden gevangen. Bij Bexhill & Hastings Wildlife Rescue & Sanctuary in het Engelse graafschap East Sussex herstelt hij nu van zijn zwerversbestaan.

kater Timmy
Kater Timmy leefde op straat na overlijden baasje | Foto: Bexhill & Hastings Wildlife Rescue & Sanctuary/Facebook

Elke dag weer is Chris van Bexhill & Hastings Wildlife Rescue & Sanctuary in de weer om dieren te redden. Meestal gaat het om wilde dieren, van aangereden vossen tot uit het nest gevallen vogels. Een dier dat hulp nodig heeft kan op hem rekenen, op de gekste uren. Een van die dieren is Timmy, een verwilderde oude kat.

Timmy leeft met trauma’s

Timmy was duidelijk getraumatiseerd door het verlies van zijn baasje en probeerde steeds zijn oude flat in Sidley in te gaan. Buren bleven hem voeren, maar konden hem niet vangen, omdat hij erg angstig is. De oude kat liet niemand in zijn buurt komen. Niet zo vreemd ook, want een van de buren vertelde aan Chris dat de kater toen hij jonger was door kinderen was gepest. Hij was zelfs in een schuur gestopt die in brand werd gestoken. De dame die hem redde nam Timmy in huis en is helaas in oktober gestorven.

Sinds de kater op straat leeft is zijn gezondheid achteruit gegaan. Hij heeft traanogen, een gewonde voorpoot, heeft problemen met horen en zien en een slecht gebit. Maanden heeft het geduurd, maar dankzij een van de buren is Timmy na al die tijd toch gevangen. Gewoonlijk zou een kat naar een opvang voor huisdieren gaan en niet naar een opvang voor wilde dieren. Maar ook Timmy is welkom bij Bexhill & Hastings Wildlife Rescue & Sanctuary. De eerste paar dagen kon hij bijkomen van zijn avontuur in een buitenren en voorzichtig wennen aan contact met mensen.
.

https://www.facebook.com/SaveBnHRescue/posts/3140439295974390

Kattenaids

Timmy heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de dierenartspraktijk voor een gezondheidsonderzoek en een röntgenfoto van zijn voorpoot. Ook is hij gelijk gecastreerd en gechipt. Timmy blijkt Feline Immunodeficiëntie Virus (FIV) te hebben, ook wel kattenaids genoemd. Dit betekent dat hij niet meer buiten rond mag lopen, om verspreiding van het virus te voorkomen.

kater Timmy
Timmy blijkt Feline Immunodeficiëntie Virus (FIV) te hebben | Foto: Bexhill & Hastings Wildlife Rescue & Sanctuary/Facebook

Vertrouwen winnen

De afgelopen dagen heeft Chris zijn best gedaan om de wantrouwige kat te leren kennen, Timmy laat zich nu voorzichtig aaien zonder dat hij gelijk blaast. Van de buitenren is hij verhuisd naar een kamer in huis. Voor Timmy weer wat vertrouwen heeft in mensen zal er wel wat tijd overheen gaan. Hij heeft tenslotte maanden op straat geleefd, koud en angstig, zijn baasje en thuis kwijt.

Zowel lichamelijk als mentaal begint hij nu gelukkig te herstellen. Als hij weer is opgeknapt zal de opvang een huis voor hem zoeken; een gouden mandje waar hij de rest van zijn leven kan blijven.
.

 

https://www.facebook.com/SaveBnHRescue/posts/3145171168834536

 

Opvang huisdieren na overlijden

Heb je een huisdier en wil je er zeker van zijn dat je maatje(s) na je overlijden goed terechtkomt? Maak duidelijke afspraken met familieleden, of neem contact op met de Dierenbescherming om ervoor te zorgen dat je huisdier wordt opgevangen en herplaatst. Meer informatie vind je op de website van de Dierenbescherming.

Bron:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde