Thomas Cook gaat stoppen met de verkoop van reizen naar dierparken met orka’s. De reisorganisatie nam de beslissing na kritiek van consumenten en dierenwelzijnsorganisaties en startte daarna haar eigen onderzoek.

Orka Morgan - Orka's Loro Parque - Thomas Cook
Orka’s Loro Parque

Peter Fankhauser, bestuursvoorzitter van Thomas Cook Group:

“We hebben contact gehad met specialisten op het gebied van dierenwelzijn en geluisterd naar hun wetenschappelijk bewijs”.

Eigen onderzoek onder de klanten sprak boekdelen:

“Meer dan 90 procent van hen vindt dat hun reisbedrijf dierenrechten serieus moet nemen. Ik kan niet toestaan dat we die mening negeren”.

Momenteel biedt Thomas Cook nog reizen aan naar twee orkaparken: SeaWorld in Florida en Loro Parque op Tenerife. Vanaf volgend jaar zomer zal dat afgelopen zijn.

Zo’n anderhalf jaar geleden schrapte Thomas Cook de verkoop van tickets van 29 van de 49 dierenparken uit hun aanbod, omdat zij niet voldeden aan de dierenwelzijnsnormen van ABTA, een belangrijke Britse vereniging van reisorganisaties. SeaWorld en Loro Parque voldeden destijds wel aan die eisen, maar de reisorganisatie besloot toch te stoppen met de verkoop van tickets voor deze dierenparken, in verband met de schade die het houden van orka’s in gevangenschap de dieren toebrengt.

Bron: NOS ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor