The Hope‘ is de titel van de documentaire die natuur- en dierenbeschermer Jane Goodall (86) met twee woorden treffend neerzet. Haar hoop en inspiratie zijn hard nodig nu naast het het verdwijnen van ecosystemen, tastbare klimaatverandering en het uitsterven van diersoorten ook de mens zich bedreigd voelt.

documentaire The Hope van Jane Goodall
The Hope, de nieuwe documentaire over het leven en werk van Jane Goodall, komt op het juiste moment | Foto: Jane Goodall Intitute

Voor velen is Jane Goodall bekend door haar onderzoek naar chimpansees en het respect dat ze verdient door een leven lang te strijden voor dieren en natuur. Tot het uitbreken van de coronacrisis reisde ze 300 dagen per jaar de wereld rond om haar boodschap te verkondigen.

The Hope van Jane Goodall

Tijdens lezingen en interviews gebruikt ze vaak het woord ‘hope’, want zolang er hoop is zijn er kansen om de wereld ten goede te keren voor klimaat, natuur, dieren en mensen. Jane gelooft in het goede van de mens, maar waarschuwt wel dat ’the window of opportunity’ kleiner wordt en het ‘point of no return’ snel nadert.
.

Jane Goodall, hoop versus het kantelpunt

.
Jane Goodall is veel meer dan een ‘chimpansee-beschermer’; ze geeft richting aan de mensheid om de natuur wereldwijd te beschermen, net als documentairemaker en natuurbeschermer David Attenborough (94). Opvallend is dat veel jongeren haar volgen en klaarstaan om Jane’s boodschap ten uitvoer te brengen. Op hen is haar hoop gevestigd met het wereldwijde Roots & Shoots programma van het Jane Goodall Intsitute. Ze heeft haast om zich met man en macht in te zetten voor de natuur, want ook Jane Goodall heeft niet het eeuwige leven. Ondanks haar hoge leeftijd is ze dag en nacht in de weer om de natuur en haar bewoners op de kaart te zetten en op politieke agenda’s te krijgen.
.

#GNvdD: Jane Goodall inspireert en brengt hoop

.
Berichtgeving wereldwijd is op dit moment hoofdzakelijk gericht op het coronavirus. Het milieu en natuurbescherming blijven achter qua media-aandacht. Jane Goodall springt met haar nieuwe film op de barricade. Bekijk de trailer van The Hope hieronder:
.

. .
WFFR

‘The hope’ is uitgebracht door National Geographic en is op zondag 11 oktober te zien tijdens het Wilfdlife Film Festival Rotterdam (WFFR):
.

https://www.facebook.com/wildlifefilmfestivalrotterdam/photos/a.725730164128251/3806007499433820/

.
The Hope is tevens vanaf vrijdag 9 oktober te bekijken op het kanaal van Disney en Disney Plus.

Bronnen:

Jane Goodall: Er is nog hoop. Maar onze relatie met dieren moet veranderen

.
©AnimalsToday.nl BVR