Geef zeugen en biggetjes met Sinterklaas een surprise

Als varkens een verlanglijstje konden maken, dan zouden ze waarschijnlijk vragen om cadeaus die Sinterklaas ze niet kan geven binnen de intensieve veehouderij. Meer ruimte. Stro. Schone lucht. Af en toe een frisse snuit halen.

Sinterklaas

Vergeet alsjeblieft zeugen en biggetjes niet tijdens Sinterklaas | Foto: Varkens in Nood

Eén bescheiden wens ligt echter wel binnen het bereik van de goedheiligman: hij kan varkensgezinnen verblijden met jute doeken. In de kraamkooi kan de aanstaande moeder de doeken besnuffelen en tot een nestje vormen. En na de bevalling hebben de biggetjes iets om op te liggen. Iets dat zachter is dan beton of plastic, en iets dat ruikt naar hun moeder.

Help je mee?
Varkens in Nood helpt Sinterklaas om dit jaar zoveel mogelijk jute doeken langs te brengen bij drachtige zeugen. Met zo’n doek kan een zeug dan wel geen volwaardig nest bouwen, maar wel uiting geven aan haar nesteldrang. Van de donaties brengt Varkens in Nood doeken naar tienduizenden moedervarkens en biggetjes, om hun winter iets warmer te maken. Wil je helpen? Klik dan hier.

Bron:

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Ik sta natuurlijk sympathiek tegenover dit initiatief.
  Maar tegelijkertijd maar het mij heel boos en verdrietig. Het is toch onvoorstelbaar dat mensen vrijwillig moeten gaan doneren om een klein deel van alle varkens een héél klein beetje afleiding te kunnen bezorgen. Dit zou gewoon structureel geregeld moeten zijn. Maak het vlees hooguit een paar dubbeltjes per kg. duurder en het is al voor elkaar. Waarom al die talloze dieren tot het uiterste uitbuiten en misbruiken? Waarom is zelfs het allerminste waar zij iets aan hebben nog te veel gevraagd in die afschuwelijke, gewetenloze vee-industrie? Waarom doet de regering hier niets tegen? Hebben die mensen dan helemaal geen gevoel en geen geweten? Hebben zij geen flauw idee wat enig mededogen betekent?
  – Hoe zit het met de zogenaamde “normen en waarden” van het CDA?
  – Hoe zit het met de morele waarden van de ChristenUnie?
  – Waar blijft D66 met zijn zogenaamde diervriendelijke en duurzame beleid?
  – En kunnen de mensen van de VVD dit dan werkelijk zonder enig gevoel van schaamte verdedigen?

  Ik wordt hier zo ziek van. Je schaamt je toch voor je volksvertegenwoordigers en de ondernemingen die dit allemaal maar eindeloos in stand houden.
  Helaas kan ik dat ook niet vandaag allemaal veranderen.
  Het systeem deugt niet en de meeste mensen zijn niet bereid om er echt iets tegen te doen.
  Dus de enige manier om het leven van een deel van de varkens een héél klein beetje minder erg te maken is meedoen aan dit initiatief. Ondanks dat het geen structurele, blijvende verbetering is juich ik dit van harte toe.
  Laten we hopen dat er spoedig een doorbraak komt, dat steeds meer mensen zich bewust worden van de ellende in de vee-industrie, dat zij daar niet meer aan mee willen werken en dat met name ook mannen eens stoppen met al dat vlees eten omdat zij denken dat dat stoer is.
  Dat er ooit maar een wereld mag zijn waar zowel alle mensen als dieren op een waardige manier zullen leven zonder pijn, uitbuiting, verwondingen, mishandelingen, misbruik, angst, gevaar en afschuwelijke eenzaamheid.

Laat wat van je horen

*