De rode kater Bob, die het boek en de verfilming A Street Cat Named Bob inspireerde, is op 14-jarige leeftijd overleden. Er verschenen zes boeken over de voormalig drugsverslaafde James Bowen en zijn metgezel Street Cat Bob. Een tweede film met de bijzondere kat wordt later dit jaar verwacht.

Street Cat Bob
Street Cat Bob in 2011 | Foto: screenshot video binneystreet/YouTube

James Bowen ontmoette Bob in 2007 tijdens zijn gevecht met drugsverslaving. De kat was ook thuisloos en gewond en James besloot voor hem te zorgen. Overdag nam hij Bob mee tijdens de verkoop van de daklozenkrant in Londen en het gitaarspelen voor kleingeld.
.

.
Bowen schreef in 2012 een boek over hun relatie, wat een grote hit werd en in 2016 is verfilmd, met de titel A Street Cat Named Bob: And How He Saved My Life. Sindsdien zijn er nog vijf boeken verschenen in meer dan veertig verschillende talen. De twee werden een fenomeen en graag geziene gasten in talkshows en enorm populair op sociale media.
.


.
Nieuwe film over Street Cat Bob

Een tweede film, A Gift from Bob, waarin hij ook weer in hoogst eigen persoon te zien is, wordt later dit jaar uitgebracht. In een verklaring op de Facebook-pagina voor zijn boeken zegt de auteur dat Bob zijn leven heeft gered:

“Zo simpel is het. Hij gaf me zoveel meer dan alleen gezelschap. Met hem aan mijn zijde vond ik een richting en een doel dat ik had gemist.”

James Bowen en de fans van Street Cat Bob zijn ontroostbaar over het verlies van de karaktervolle rode kat, die zo’n bijzondere band had met ‘zijn’ mens. Bowen:

“Hij heeft duizenden mensen ontmoet, miljoenen levens geraakt. Er is nog nooit een kat geweest zoals hij. En zal er nooit meer zijn. Ik heb het gevoel dat het licht in mijn leven is uitgegaan. Ik zal hem nooit vergeten.”

Street Cat Bob
Street Cat Bob is overleden | Foto: screenshot video binneystreet/YouTube

Over de doodsoorzaak van Bob wordt niets gemeld. Hoewel katten soms veel ouder kunnen worden is 14 geen ongebruikelijke leeftijd om te overlijden. Katten op oudere leeftijd krijgen vaak problemen met hun nieren, wat tot dodelijk nierfalen kan leiden.
.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.