Eigenaar Meindert K. van het slachthuis in Drachten kreeg vorige week een werkstraf opgelegd van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk, wegens het mishandelen van een dierenarts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De gewelddadige slachthuiseigenaar werkte de dierenarts tot twee keer toe tegen de grond. Zij liep daarbij een hoofdwond op. Ook liet K. een koe los terwijl de vrouw nog op de grond lag.

Meindert K.
Straf voor gewelddadige slachthuiseigenaar Meindert K. erg mild | Foto (illustratief): publiek domein

Tijdens de keuring van een koe ontstond een woordenwisseling tussen de NVWA-dierenarts en Meindert K., waarop de eigenaar van Abattoir Drachten de vrouw tegen de grond sloeg. Er volgde aangifte en de gewelddadige slachthuiseigenaar werd door de politie in voorlopige hechtenis genomen. De NVWA legde de bedrijfsvoering van het slachthuis aanvankelijk stil, maar na een gesprek mocht er in mei weer worden geslacht.

Slachthuiseigenaar slaat dierenarts NVWA neer


De inmiddels beruchte slachthuiseigenaar kwam eerder negatief in het nieuws toen hij zich vorig jaar moest verantwoorden bij de economische politierechter, want K. had de regels omtrent het aanvoeren van runderen niet nagevolgd. Zo werden er zieke en kreupele dieren aangevoerd. Het jaar daarvoor, in 2017, werd de man ook al beboet voor dezelfde overtreding.

Straf Meindert K. ronduit mild

De rechter oordeelde tevens dat Meindert K. 1200 euro smartengeld moet betalen aan de mishandelde dierenarts, die sinds de geweldpleging door K. in therapie is en niet in staat was om haar werk te doen. De straf is met 50 uur werken, 50 uur voorwaardelijk en een geldbedrag van 1200 euro dan ook ronduit mild te noemen en lijkt – net als bij ernstige dierenmishandeling – niet passend bij de ernst van het delict.

  • Lees ook:

Karen’s blog: Als iemand jouw dier doodt 60 uur schoffelen


Bron:

©AnimalsToday.nl