Een gewonde zwaan die al enige dagen langs het spoor van de metrolijn tussen Vlaardingen en Hoek van Holland werd waargenomen is gered dankzij betrokken metrobestuurders. Zij kregen argwaan en haalden Dierenambulance Zuid-Holland Zuid erbij. Die bracht de zwaan naar de opvang van Stichting Vogelklas Karel Schot.

gewonde zwaan
Gewonde zwaan gered dankzij betrokken metrobestuurders | Foto: Dierenambulance Zuid-Holland Zuid/Facebook

De zwaan was gewond aan een poot en kon daarom niet meer genoeg snelheid maken om op te stijgen. Maar omdat het moeilijk was om uit te leggen waar de zwaan zich precies bevond, mochten de vrijwilligers van de dierenambulance woensdag mee met een ritje op een lesmetro.

Gewonde zwaan veiliggesteld

Op de plaats van de gewonde zwaan werd halt gehouden, waarna het dier gered kon worden. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid schrijft op Facebook:

“Wat super dat ze zo meedenken voor het welzijn van het dier en wat een top oplossing. (…) Vrijwilligers Bianca en Hope kregen een gezellig retourtje met de metro, met als resultaat dat de zwaan veiliggesteld kon worden.”

https://www.facebook.com/dierenambulancezhz/posts/910927359289652


De zwaan is opgevangen bij Stichting Vogelklas Karel Schot, geen onbekende naam voor de volgers van Animals Today. Naar verwachting zal het dier genezen van de verwonding. De actie van de metrobestuurders is buitengewoon positief te noemen en verdient grote waardering van ons allen. Dit in tegenstelling tot de handelswijze van het NS-personeel dat in 2016 langs het spoor juist een zwaan doodde, wat tot grote verontwaardiging leidde.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.