‘Vrede op aarde begint met vrede op ons bord.’
Op donderdagavond 20 december 2018 organiseert Bite Back in Utrecht een herdenkingstocht voor de slachtoffers van de dierindustrie.

stille tocht
© Bite Back

Tijdens deze serene avond willen we stil staan bij de miljoenen dieren die elk jaar in Nederland en daarbuiten gedood worden voor voedsel, voor kleding, voor dierproeven en andere doeleinden, en de dieren die elk jaar gebruikt worden voor vermaak of andere redenen. Ook staan we stil bij de impact die de dierindustrie heeft op wilde dieren in de natuur, op het milieu en op de samenleving.

Wanneer? Donderdagavond 20 december
Waar? Domplein, Utrecht
Hoe laat? Vanaf 19:00 – 21:00 uur

Woordvoerder Alex Romijn:

“Elk jaar sterven er in Nederland alleen al bijna 650 miljoen dieren in de slachthuizen omdat mensen hun smaak belangrijker achten dan het leven wat een individu daarvoor heeft gegeven. Met de stille tocht willen we stilstaan bij deze individuen, omdat anderen dat niet doen. Tegelijkertijd willen we een signaal geven vlak voor de periode waar er nog extra veel dieren worden geconsumeerd, namelijk de kerstperiode, om mensen aan het denken te zetten om echt voor vrede te kiezen, door ook vrede te brengen op hun bord en te gaan voor plantaardig.”

Gelukkig staan er steeds meer mensen stil bij het leed achter dierlijke producten en kiezen ze vaker voor plantaardige variaties. Er komen steeds meer initiatieven die vegan producten op de markt brengen en bestaande bedrijven als Jumbo, Albert Heijn, Becel en zelfs Kips (van de leverworst) brengen nieuwe vegan producten in de markt om op de toenemende vraag in te springen.

Ook in Utrecht is te merken dat consumenten meer plantaardig willen. Onlangs vestigde het grootste plantaardige restaurant SNCKBR in Utrecht en opende vegan restaurant The Vegan Gorilla hun deuren. Bovendien wordt sinds 5 jaar al elk jaar in de Jaarbeurs het vegan lifestyle event Vegenement VegFestNL georganiseerd, waarvan de volgende in 2019 op 1 t/m 3 november zal plaatsvinden.

De herdenkingstocht start om 19.30 uur vanaf het Domplein. Ook andere organisaties nemen deel aan de tocht, waaronder Animal Rights, Partij voor de Dieren werkgroep Utrecht en The Save Movement. Meer informatie is te vinden op de evenementenpagina van Bite Back.

Persbericht Bite Back


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.