Het is dik aan tussen de achtergelaten Jack de ezel en Diane de emoe. En door de barmhartige actie van een Amerikaanse tv-slechterik, blijven ze voor altijd bij elkaar.

emoe
Ezel Jack en emoe Diane zijn aan elkaar verknocht | © Carolina Waterfowl Rescue

Het aandoenlijke koppel werd samen gevonden in een hok bij een verlaten boerderij in Kershaw, Zuid-Carolina. Bij hun redding werd al duidelijk dat ze niet gescheiden konden worden.

Ze zijn waarschijnlijk een hecht koppel geworden doordat ze op elkaar waren aangewezen in de eenzame, verlaten boerderij. Ze stellen elkaar gerust, beschermen elkaar en slapen zelfs samen. Als ze even uit elkaar zijn, zijn ze ontroostbaar en blijven ze om elkaar roepen.

Bovendien bleek dat Jack en Diane niet overweg kunnen met andere ezels of emoes. Ze moeten gescheiden van hun soortgenoten worden gehuisvest.

Deze beperkingen zorgden voor een moeilijk probleem voor Carolina Waterfowl Rescue, de opvang die ze uit hun treurige situatie heeft gered. Want er moest iemand worden gevonden die zowel een ezel als een emoe wilde adopteren, en die ze bij elkaar kon houden, maar wel gescheiden van andere dieren. Om dat te kunnen doen, was iemand nodig met de juiste middelen en een groot hart.

In de hoop dat het paar samen een fijne plek zou vinden, deelde de organisatie het vreemde liefdesverhaal in november 2018 op sociale media. Tot verbazing van de medewerkers ging het verhaal viral en ontving de organisatie binnen vier dagen duizenden adoptie-aanvragen. Ondanks de grote belangstelling was er nog geen geen perfecte match gevonden. Totdat acteur Jeffrey Dean Morgan en zijn vrouw, actrice Hilarie Burton, over het paar hoorden.

Morgan, het meest bekend als superschurk Negan in ‘The Walking Dead’, heeft met zijn vrouw een grote boerderij met 50 hectare grond in Hudson Valley in New York. Het echtpaar woont daar met een bonte verzameling dieren, waaronder koeien, kippen en alpaca’s.

Morgan tweette met het Carolina Waterfowl Rescue en bood aan om Jack en Diana te adopteren. De opvang was blij verrast en al snel werden de adoptiepapieren getekend. Over waarom ze Jeffrey Dean Morgan kozen uit alle potentiële adoptanten, zegt Jennifer Gordon, de oprichtster van de organisatie:

“Hij was gewoon de perfecte match. Hij houdt van zijn dieren, zorgt heel goed voor hen en zijn boerderij is fantastisch.”

Morgan en Burton hebben vervolgens alle kosten voor opvang en adoptie betaald, een extra gift aan de opvang gedaan en hun boerderij voorbereid op de komst van de nieuwe familieleden.

Inmiddels zijn Jack en Diana verhuisd naar hun nieuwe adres. Uit updates die het stel stuurde blijkt dat het transport goed is verlopen en dat de dieren vertroeteld worden door het gezin.

Ook op de Facebookpagina van Carolina Waterfowl Rescue en op Jeffrey’s Instagramaccount kunnen we nog even genieten van updates over dit olijke paar.

Ja, Negan mag dan een slechterik zijn, maar Jeffrey Dean Morgan heeft een hart van goud. Jack en Diane zijn gesetteld voor de rest van hun leven, dankzij de man met de prikkeldraadknuppel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My boy.

Een bericht gedeeld door Jeffrey Dean Morgan (@jeffreydeanmorgan) op

Bronnen: Care2, Facebook Carolina Waterfowl Rescue, The Independent ©Animals Today Liesbeth Riekwel