Bij een strandje nabij de Eilandbrug in Kampen hebben recreanten langs de waterkant een dode Amerikaanse staffordshireterriër gevonden zonder voorpoten. Het dier was in doeken gewikkeld en in staat van ontbinding. De zaak is extra verdacht omdat er volgens de politie al eerder op die plek een dode stafford is aangetroffen.

hond zonder voorpoten
De hond zonder voorpoten werd gevonden nabij de Eilandbrug bij Kampen | Foto: publiek domein

De politie is op zoek naar de eigenaar en een forensisch dierenarts onderzoekt de doodsoorzaak van de hond zonder voorpoten. Woordvoerder Simen Klok:

“Als er mensen zijn die meer weten over een hond die in het water terecht is gekomen, of een hond zoals een Stafford missen, dan horen we het graag.”

. .

Omdat er al eerder in hetzelfde gebied een dode staffordshireterriër is gevonden wordt die vondst nu in het onderzoek betrokken. Bij de eerste dode hond werd geen nader onderzoek gedaan, maar tweemaal een hond van dezelfde soort op dezelfde plek kan geen toeval zijn. In onderstaand bericht op Facebook is de vachtkleur en tekening van de hond zonder voorpoten te zien; wit met zwarte en grijze vlekken:

 

 

https://www.facebook.com/destentor/posts/4229918157049704

.
Helaas is gebleken dat honden die slachtoffer zijn geworden van hondengevechten (lees: verloren hebben) gedumpt worden als oud vuil. Het is niet bewezen dat deze hond ook tot die categorie behoort, maar het valt tot op heden niet uit te sluiten. Hondengevechten zijn ook in Nederland helaas geen onbekend verschijnsel meer.
.

Houdverbod, cel- en taakstraffen geëist voor organisatoren hondengevechten

Wie weet meer over de stafford zonder voorpoten?

De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond, getuigen van de dumping of mensen die weten dat er ergens een hond wordt vermist die lijkt op de dode staffordshireterriër zonder voorpoten. Alles wijst erop dat de hond zijn voorpoten al miste toen hij werd gedumpt, want het dode dier was in doeken gewikkeld.

Weet jij meer over deze hond, al is het maar een vermoeden, neem dan contact op met de politie. Dat kan via het nummer van de dierenpolitie 144 of via het algemene nummer 0900-8844. Wanneer je niet met de politie wil spreken maar toch iets over deze hond weet, mail ons dan op redactie@animalstoday.nl. Wij garanderen je privacy en zorgen ervoor dat jouw informatie op de juiste plek belandt.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR