Eigenlijk zou biggetje Barbosa vandaag niet meer leven als alles volgens plan was gegaan. Het biggetje van amper een maand oud was maandag, samen met vele andere varkens, onderweg naar het slachthuis. Maar voor Barbosa ziet de toekomst er nu rooskleurig uit onder de Spaanse zon in opvang Santuario Wings of Heart in de omgeving van Madrid.

Biggetje gered
Biggetje Barbosa maakt kennis met de schapen | Foto: Santuario Wings of Heart

Op de dag dat Barbosa gedood zou worden had een groep dierenbeschermers besloten een vreedzame actie te houden in het slachthuis waar Barbosa’s leven zou eindigen. Hun doel was om op zijn minst één leven te redden. En dat is ze gelukt! Na onderhandelingen met de eigenaar van het slachthuis mochten ze Barbosa meenemen, maar er kon niets gedaan worden voor de andere varkens.

Barbosa geniet met volle teugen van zijn nieuwe leven. Gisteren was een belangrijke dag voor Barbosa, want voor het eerst voelde het biggetje de warmte van de zonnestralen en aarde onder zijn voetjes. In het gedeelte van Santuario Wings of Heart waar alle jonge dieren verblijven maakte Barbosa gisteren kennis met een groep jonge schapen. Deze schapen werden gevonden in een veehouderij die door de eigenaar was verlaten. De dieren waren dus in de steek gelaten. Barbosa is zo blij met zijn nieuwe vrienden dat hij zelfs samen met ze eet. Alfalfa zelfs, terwijl varkens over het algemeen hier niet van houden. Bekijk hier de video:

Karen Soeters bezocht opvang Santuario Wings of Heart in september 2015, toen ze onderweg was naar Tordesillas om undercoverbeelden te maken van het wrede stierenfeest Toro de la Vega. Lees hier haar blog over haar bezoek aan Santuario Wings of Heart!

Bron @PiepVandaag.nl Estefanía Pampín Zuidmeer