Vorige maand zijn bij een inval bij drie illegale slachthuizen in Loxahatchee in de Amerikaanse staat Florida bijna duizend dieren uit erbarmelijke omstandigheden gered. De inval werd gedaan door de Amerikaanse autoriteiten in samenwerking met Animal Recovery Mission (ARM) na maanden van undercover onderzoek.

Illegale slachthuizen reddingsactie
Duizenden dieren werden gered | Foto via ARM

Rancho Garcia was één van de slachthuizen waarbij een inval werd gedaan. Op het moment van de inval was de eigenaar van het slachthuis, Jorge Garcia, verschillende dieren, waaronder paarden, aan het slachten. Het vlees van de geslachte dieren was bedoeld voor menselijke consumptie. Andere dieren die zich bevonden op Rancho Garcia werden gebruikt voor dierengevechten en zwarte magie rituelen. Ook was er op Rancho Garcio een hondenbroodfokkerij ondergebracht. De honden werden niet beter behandeld dan de dieren die bestemd waren voor menselijke consumptie.

In het slachtingsproces werden de dieren, zoals varkens, met een laag kaliber (.22 kaliber) pistool neergeschoten en gestoken met een bot mes. De kogels die uit zo’n laag kaliber pistool komen leiden voor een varken niet tot een onmiddellijke en humane dood. ARM schrijft op haar website dat dieren die nog in afwachting zijn van de dood het niet veel beter hebben:

“De dieren op dit terrein leven onder erbarmelijke omstandigheden en hebben geen geschikt onderdak. De onderzoekers van ARM hebben nooit gezien dat deze dieren te eten kregen, noch dat zij de beschikking hadden over schoon drinkwater. Het enige eten dat er was waren darmen, ingewanden, bloed en karkassen van net geslachte dieren. Er zijn zelfs varkens gezien die aan het eten waren van karkassen die opgehangen waren met daarom heen een zwerm aan vliegen. Deze karkassen waren bedoeld voor menselijke consumptie”.

Ook de omstandigheden in de andere slachthuizen zijn net zo ziek te noemen als op Rancho Garcia. In de andere slachthuizen werden dieren, zoals gordeldieren, levend gekookt. Geiten werd de keel met een bot mes doorgesneden, waarna de slachters ze voor enkele minuten lieten bloeden alvorens ze ondersteboven werden opgehangen. De geiten werden vervolgens levend gevild.

Half oktober waren er al zo’n 750 dieren uit de drie – inmiddels gesloten – slachthuizen gered. De autoriteiten waren op dat moment nog steeds bezig met het redden van de andere dieren om ook voor hun een veilig heenkomen te zoeken.

Jorge Garcia is net als vijf anderen die in verband worden gebracht met deze gruwelijkheden gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling en het verkopen van vlees zonder vergunning.

In Amerika, maar ook daarbuiten, wachten er, als het aan ARM ligt, nog genoeg slachthuizen op sluiting. De omstandigheden in de drie nu gesloten slachthuizen zijn helaas geen op zichzelf staande feiten. In Florida zijn deze slachthuizen en de handel in illegaal vlees booming business. Er gaan volgens ARM miljoenen dollars om in deze industrie die wordt beheerst door georganiseerde misdaad.

Hieronder een uitgebreide reportage van de actie van ARM, LET OP: schokkende beelden.

Bronnen: The Dodo, Animal Recovery Mission ©PiepVandaag.nl Lianne Raat